В управлението на Левски има разделение, водещо до противоречия и

...
В управлението на Левски има разделение, водещо до противоречия и
Коментари Харесай

Разделение в Левски: директорът Ивков изолиран от управлението

В ръководството на " Левски " има разделяне, водещо до несъгласия и проблеми, стана ясно от конференция на изпълнителния шеф Ивайло Ивков на " Герена ". Тя бе дадена, с цел да се хвърли светлина върху финансовите проблеми, дълга към Национална агенция за приходите, провалените договаряния за придобиване с Драган Шолак и така нататък

Но от думите на Ивков стана ясно, че той е изолиран от доста оперативни решения от притежателя Наско Сираков. Двамата гледат в разнообразни направления за договарянията с Национална агенция за приходите, а мажоритарният притежател спрял по-рано през зимата изходящи прехвърляния за 6 млн. лв..

Ивков и Станимир Стоилов били подготвени да ги осъществят, с цел да подкрепят клуба финансово. Адвокатът няколко пъти акцентира, че безусловно поддържа Стоилов, с който са в един лагер, работят " един до друг " за богатството на клуба.

В същото време " Левски " към този момент се управлявал от " външни хора ". Те договорили " унизителни условия " с Национална агенция за приходите, по този начин сметките на клуба били запорирани.

А против Ивков в последно време се изляла " мръсотия ", дирижирана от хора, близки до най-висшето управление, както се изрази той. 

Синът на легендата Кирил Ивков позволи, че може да напусне " Герена " - не го прави, защото е виновен човек. 

Ето най-важното от брифинга на Ивков - по главните тематики:
За своето състояние в клуба
" Проблемът на " Левски " не е финансов, а управнически. Може и да подам оставка, само че съм виновен човек. Аз съм единственият, който подписва от името на клуба. Ще дам време на притежателя и на управлението време да решат с кого да ме сменят. В идващите дни следва да се подписват много документи. Ако връзките ни се влошат още, няма да е изненада да бъда заменен. До мача с ПАОК всичко беше наред. Моето мнение е, че всички решения за " Левски " би трябвало да се взимат в кабинета на изпълнителния шеф и няма да отстъпя от това. "

" Няма междуличностни спорове. С кого да имам? С най-големия след Гунди и максимален голмайстор - собственика Наско Сираков ли? Аз имам друго виждане по какъв начин да реализираме крайната ни обща цел. Това са кардинални разлики, някой от нас бърка. Онзи ден имаше Надзорен съвет, който се организира до моята стая, само че не знаех. Ще свикам Общо заседание. “
Кой заплати лагера в Дубай?
" Финансирането, което осигурихме, беше целево. Тези средства нямаше да бъдат усвоени от клуба, в случай че не бях убедил съответните рекламодатели, че това е извънредно значимо за нашия клуб. Бюджетът на " Левски " по никакъв метод не е ощетен. Спонсорите са обществени компании, безусловно чисти. Можеше да се досетите, като видите брандирането на бранш А и бранш Б -  " Еврохолд "  помогна с една част посредством контракти за реклама. Хората желаеха да оказват помощ. Другият спонсор е от огромното семейство на " Юнайтед груп " -  " Нова броудкастинг груп ". Сега е моментът да благодаря на тези хора, тъй като помогнаха на " Левски " в оня миг.
Неосъществените прехвърляния на Хосе Кордоба и Андриян Краев
" Получихме действителни предложения от огромни клубове за наши футболисти. Проведохме диалози със " Сити футбол груп " и " Сочи ", чието управление пристигна особено, както и " Брьондби ", единствено за един от състезателите (б.р. - Хосе Кордоба). За Анди Краев имаше предложение от огромен маджарски тим. Офертите бяха в размер на 6 милиона лв.. Считах прехвърлянията за наложителни, само че висшето управление на клуба, в лицето на притежателя, ги спря. Стоилов не беше доста склонен, защото това би отслабило тима, само че се съгласи и вложи себе си, с цел да се осъществят тези покупко-продажби. "
Защо се провалиха договарянията с " Юнайтед груп " (фирмата й " Спорт републик " )
" Бях сюрпризиран от неуспеха на договорката със " Спорт републик ". Още след финала за Купата изпратиха писма за желание. Проведох диалози с представители на " Юнайтед груп ", желаех да ги привлека като спонсор. Благодарение на триумфите тогава изявиха желанието за придобиване на акциите на клуба. Аз и Станимир Стоилов взехме решение, че ще се държим като че ли " Юнайтед груп " в никакъв случай не са се появявали. Прозряхме една простичка истина, че в случай че влязат в клуба, тогава грижата не е наша и задачата ни ще бъде изпълнена... Остана единствено автограф...

Отказът на " Юнайтед груп " пристигна в доста тежък миг, в който следва новият лицензионен интервал. През януари представител на " Юнайтед груп " увери Национална агенция за приходите, че влизат в клуба и ще изплатят част от главницата. Тя стана почти 7 милиона. "

А дали " Юнайтед груп " се отдръпна поради задълженията към компании на Васил Божков?

" Най-големите задължения на " Левски " са към компании, свързани с Васил Божков. Те към този момент не са и към него, а към страната действително, тъй като са със запорирани сметки. Ще забележим дали би трябвало да се заплаща, или не. Тези отговорности би трябвало да се оспорват. Това ще е предмет на разбор на висшето управление на " Левски ".

" Дали е поради въпросните задължения? Много е допустимо, най-малко това излиза от тяхната декларация. Там се споделя, че поради задължения, насъбрани в последните години. "
Дълговете към Национална агенция за приходите
" Цифрите ще ги видите в моя доклад пред Общото заседание. Те станаха от 10 докъм 11,5 милиона лв.. Дълговете не са малко, те се натрупаха от някогашни притежатели, които натрупаха известност на гърба на " Левски ". Изготвил съм ясна информация с какъв брой е задлъжнявал клубът. Както и да наподобяват доста, показахме, че и това е преодолимо за нас, когато сме дружно, когато сме пестник и когато работим дружно. С Национална агенция за приходите ми се наложи да повеждам договаряния няколко пъти. Успяхме да получим категоричен лиценз, а не като предходни години конвенционален. Преодоляхме и мониторинга на УЕФА, разследване на присъединяване ни в европейските клубни шампионати. Успяхме да реализираме договореност за новия период, който ни бе даден от мониторинга. УЕФА се довери на нашата позиция и не последваха санкции. "

" Нямаме задължения към други държавни организации, с изключение на Национална агенция за приходите. " Левски " ще получи лиценз, тъй като с новата тежка процедура, която следва и своеобразния борд, в който ни сложи Национална агенция за приходите, имам вяра, че няма да имаме проблем, защото ще ни издадат нужните документи. Друг е въпросът докога лицензът ще е самоцел за " Левски ". Преди оповестяването на вчерашния запор на сметките, висшето управление на клуба реши да не съм в управлението, което ще води финалните договаряния. "
Откъде идват офанзивите към Ивков?
" Върху мен се изляха тонове мръсотия, правилно - те пристигнаха от анонимни профили, платени тролове и издания без тежест, само че пристигнаха. Това засегна моите най-близки хора и фамилията ми. Даде ми убеденост, че сме на прав път и доста дълбоко съм бръкнал в нещата. Няма нито един действителен факт, който да сочи за моя неточност. Имаше единствено ненавист, внушения и прилагателни.

Знам кои са кукловодите. Те са близки до висшето ръководство и това е най-тъжното в цялата работа. На тях ще им кажа: лесно ще загасите с милионите си моята светлина, само че внимавайте да не останете вие самите в мрак. Стоя безусловно до Станимир Стоилов. Каквото и да се случи оттук насетне, за мен интервалът, в който работихме един до друг, е нещо извънредно значимо. Дойдоха и резултатите. Този интервал с неприятни резултати в този момент рано или късно ще завърши. "
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР