В управлението на горите има скандални политически схеми. С опазването

...
В управлението на горите има скандални политически схеми. С опазването
Коментари Харесай

Дунчев, ПП: В Североизточното горско стопанство е назначен бивш съветник от БСП, който е осъждан

В ръководството на горите има скандални политически схеми. С опазването на горите се занимавам от 15 години. Всички проблеми произтичат от политическото ръководство на горите - министерства и организации. Проблемът би трябвало да се реши на най-високо равнище.

Това съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " (ПП) Александър Дунчев, който насочи тежки обвинявания към съдружните сътрудници Българска социалистическа партия и министъра на земеделието от квотата на социалистите Иван Иванов. " Мога да опиша за не един неуместен проблем. От Политическа партия към този момент сме задали няколко въпроса към министъра на земеделието по отношение на назначенията в горските стопанства, само че той мълчи, не дава отговор и крие информацията. В Североизточното държавно горско стопанство е назначен някогашен общински консултант от Българска социалистическа партия, който е осъждан. В останалите стопанства се назначават общински съветници и симпатизанти на Българска социалистическа партия, които нямат нищо общо с горите. Връщат се и фрагменти на ГЕРБ, които бяха уволнени по времето на служебните държавни управления на Румен Радев след наши следствия. Най-големият проблем е, че сега се махат най-ценните фрагменти в горските стопанства и се назначават фрагменти, които нямат нищо общо с горите ", разгласи Дунчев, представен от novini.bg.

" От Българска социалистическа партия няма защо да ни се сърдят. Някой народен представител или министър от Политическа партия също може да се самозабрави и тогава ще чакаме те да алармират. Това е хубавото на съдружното ръководство. Затова сме стигнали до това състояние - предходните години се е мълчало. Слагаме всички неща и обстоятелства на масата. Няма по какъв начин обединението да се разпадне по време на война. Който напусне обединението в този момент, няма да влезе в идващия парламент. Ние от Политическа партия към този момент сме изготвили законопроект, с който да се спрат политическите назначения в горския бранш. Съвсем скоро ще покажем още скандални разкрития. В съдружното съглашение е залегнало, че всички назначения би трябвало да се случат с конкурс. Това при горите липсва. Там министърът крие всичко. Това е неприемливо. Тези неща би трябвало да се спрат. Не може горите да се ръководят политически и да се употребяват за печелене на избори, схеми и прикриване на обири ", безапелационен бе той.
" Има един зам.-министър в министерството, който е безконечен при всички ръководства в последните 20 години. Това задкулисие го изпитах на гърба си до момента в който бях шеф на Изпълнителната организация по горите. Всички са застанали зад нас, тъй като желаят този политически напън да спре. В момента експертите се изхвърлят на улицата, с цел да се отворят места за партийни функционери ", приключи Александър Дунчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР