В управлението на една държава значение имат само решенията, които

...
В управлението на една държава значение имат само решенията, които
Коментари Харесай

Вицепремиерът Мария Габриел не се яви на заседанието на кабинета Денков

" В ръководството на една страна значение имат единствено решенията, които се вземат от Министерски съвет, Народно заседание и другите институции в страната. Затова би трябвало да се абстрахираме от всевъзможни страсти и да продължим да си вършим работата ", съобщи министър председателят в оставка Николай Денков на днешното съвещание.

" Днес имаме да обсъдим 43 точки, продължаваме да работим, както до момента, до момента в който бъде определено ново държавно управление ", сподели министър председателят в оставка.



След конференция на ПП-ДБ нощес през днешния ден вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел изиска опрощение за обидите, отправени към нея на снощната конференция на ПП-ДБ, измежду които и персонално от финансовия министър Асен Василев, нарекъл я " най-новото и най-красивото лице на мафията " у нас.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също изиска опрощение от ПП-ДБ за " тежките думи ", които са изговорили през вчерашния ден. Това е изискването договарянията по състава на кабинета да продължат, само че единствено за кабинет с първия мандат. Борисов акцентира, че диалозите ще продължат, в случай че самата Габриел одобри извиненията, само че не скри, че е " доста мъчно да накара партията да се върне обратно ".

Минути преди този момент Николай Денков съобщи по Българска национална телевизия, че продължение на договарянията е единствената опция, която може да ни изведе положително от актуалната обстановка.

" Искам да договарям с хора, които са подготвени да продължат да работят по програмата за развиване. Винаги съм казвал, че вярвам на Мария Габриел. Винаги съм казвал това. Вчера тя направи нещо, което не трябваше да се прави. Така не се прави в нито една естествена цивилизована страна. Защо го направи - дано тя изясни. Ако е подготвена - да се върне на договарянията, да се опитаме да възстановим доверието. Ако не може - отиваме в непознати води ", министър председателят в оставка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР