В управителния съвет на (УС) на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ)

...
В управителния съвет на (УС) на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ)
Коментари Харесай

Пореден шеф на АПИ напусна, този път по лична молба

В управителния съвет на (УС) на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) беше осъществена поредна рокада.
Радослав Влахов, който беше единственият различен член на съвета с изключение на неговия ръководител Георги Терзийски, е напуснал по " персонална молба ", се споделя в прессъобщение на районното министерство.
На негово място е назначен инж. Иван Досев, който до момента е бил шеф на дирекция " Поддържане на пътната инфраструктура " в АПИ, а преди този момент е бил заместник-началник на ДНСК.
Влахов беше назначен дружно с ръководителя на УС на АПИ Георги Терзийски в края на януари. И двамата нямаха нищо общо с пътната инфраструктура.
Влахов е икономист, който преди да поеме управлението на АПИ, три години е бил изпълнителен шеф и член на съвета на шефовете на " Пазари Изток ". Преди това е работил в " Булгартрансгаз ".
Терзийски също е икономист по обучение, който преди пътната организация е бил регионален шеф на Ловеч. Съвпадение или не, тъкмо преди него този пост заемаше зам. районният министър Николай Нанков.
Преди да бъдат назначени Терзийски и Влахов, три седмици самичък отпред на АПИ беше Дончо Атанасов.
Влахов е следващият началник в пътната агнция, който я напуща. Преди него първо Лазар Лазаров беше упрекнат в занемареност през юни 2017г. а след това с различен член на управителния съвет - Дончо Атанасов, получи и второ обвиняване за смъртния случай в тунел " Ечемишка ".
Лазаров беше подал оставка през 2016 година, а Атанасов напусна управителния съвет, когато прокуратурата го упрекна и за съдбовната права край град Своге, където злополука лиши живота на 20 души.
Друг от пътните шефове - Светослав Глосов, влезе в УС през юни 2017 година, а година по-късно стана и негов ръководител.
Бойко Борисов изиска оставката му след фиаското с електронните винетки при започване на 2019 година Покрай този гаф поста си наложи да напусне и различен член на съвета - Веселин Давидов. Глосов също получи обвиняване за пътя край Своге през април.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР