В Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в

...
В Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в
Коментари Харесай

12 нови членове влизат в управителния съвет на КРИБ

В Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) влизат 12 нови членове. Това взеха решение членовете на организацията по време на общото заседание, което се организира в София. От общо 29 членове на УС, 12 към този момент са с изтекли два поредни мандата.

„ Смятам, че много потребни неща се случиха през 2017 година, които станаха на база на самодейностите на КРИБ. Виждате, че с един порядъчен разговор и с държавното управление и с парламент и с общини успяхме да реализираме значими цели и да стигнем до избрани промени “, разяснява Кирил Домусчиев, ръководител на КРИБ.

„ Относно промените – някои от тях се случват, някои следва да се случат. Виждате в енергетиката какъв брой деятелен е КРИБ като организация, в устрема си да не позволява нови изкривявания “, добави той и разяснява, че към този момент вървим към либерализация на пазара на електрическа енергия, което е и една от главните рекомендации на Световната банка.

Относно промените, Домусчиев разяснява, че има доста ремонти, които са се създали в разнообразни закони, една от тях е опцията за по-лесен импорт на непознати служащи, която се случи с помощта на инициативността на организацията. По думите му, тази година ще бъде по-успешна от предходната и ще има положителни условия за правене на бизнес в България.

„ Инвестиционният климат в страната ни става все по-добър и от ден на ден хора уголемяват предприятията си, производството си, по тази причина дефицитът на работна ръка не е инцидентен. Безработица няма, заплатите порастват и то със съществени темпове “, разяснява ръководителят на КРИБ. Той добави, че „ като представляващи един сериозен % от тези, които вършат брутния вътрешен артикул на България сме удовлетворени от това, което сме свършили, и можем да се поздравим “.

На въпрос по какъв начин КРИБ прави оценка външната политика на премиера Бойко Борисов, Домусчиев посочи, че откакто повече българи я утвърждават и „ ние като бизнес е обикновено да я утвърждаваме, защото посредством тези бизнес делегации се отваря една опция за доста наши компании да създадат съответните контакти, както се случи и в Саудитска Арабия “.

„ България има все по-добро лице на открито, не приказвам единствено за Европа, само че и Азия давам за образец. Това може единствено да бъде потребно за нашия бизнес и за привличането на вложения от тези по-богати страни “, добави Домусчиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР