В УНСС се проведе за първи път в България на

...
В УНСС се проведе за първи път в България на
Коментари Харесай

УНСС проведе първото състезание по киберсигурност на живо в онлайн платформата Hack The Box

В УНСС се организира за първи път в България онлайн съревнование на онлайн платформата за тестване и рационализиране на уменията за навлизане и киберсигурност Hack The Box.

Състезанието е част от първата в България конференция на тематика „ Киберсигурност “ от сериите BSIDES. УНСС е съорганизатор дружно с асоциации и компании в региона на киберсигурността. Събития от сериите BSIDES се провеждат по целия свят и са напълно некомерсиални. Създадени са с концепцията да дадат благоприятни условия за експертите и запалянковците по киберсигурност да показват своите хрумвания и споделят опит в подобаваща среда, измежду публика със сходни ползи.

Тримата спечелили получават ваучери за игри за друг интервал от време от най-голямата компания уредник на такива надпревари – Hack The Box, което ще им даде опция да се явят и на международни надпревари.

„ УНСС планува да задълбочи партньорствата си с компании в тази област за може сходни надпревари да станат обичайни за университета “, сподели зам.-ректорът по цифровизация и киберсигурност на УНСС доцент доктор Росен Кирилов.

Събитието се провежда по време на дейната кандидатстудентска акция и дава на младежите късмет за изява и запознаване с опциите на университета за образование в региона на осведомителните технологии.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР