В уникално по рода си автосъстезание ще се впуснат днес

...
В уникално по рода си автосъстезание ще се впуснат днес
Коментари Харесай

Уникално автосъстезание за онкоболни и лекари в Панагюрище

В неповторимо по рода си автосъстезание ще се впуснат през днешния ден пациенти на Онкологичния център към болничното заведение в Панагюрище и техните лекуващи лекари . Родеото ще бъде от 10,00 часа в двора на лечебното заведение, който ще бъде трансфорат в полигон, заяви един от уредниците – Виктор Узунов, който също е пациент.

Жури от хора „ с бензин в кръвта “ ще прави оценка майсторското шофиране на участниците , като с цел да няма подозрения за користолюбие, онкоболните и медиците ще мерят сили поотделно. Най-добре представилите се ще бъдат отличени с купи и разнообразни награди, обезпечени от спонсори и с поддръжката само че Ордена на рицарите тамплиери. 



Подобно атрактивно събитие за заболели хора се прави за първи път в страната, отбелязва Узунов, който е дълготраен публицист и водещ на разнообразни излъчвания за автомобилизъм . Идеята е на ръководителката на Онкоцентъра доктор Росица Кръстева , която поела и множеството организационни въпроси. Целта е да се покаже, че ракът не е присъда, че хората с тази диагноза могат да имат пълностоен живот при навременно и уместно лекуване.

Съревнованието алегорично е наречено „ Победители “, подсказвайки, че считаните за страшни болести също могат да бъдат победени. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР