В унгарската столица Будапеща започна делото срещу Бела Ковач -

...
В унгарската столица Будапеща започна делото срещу Бела Ковач -
Коментари Харесай

В Унгария тръгна дело за шпионаж срещу унгарски евродепутат

В унгарската столица Будапеща стартира делото против Бела Ковач - евродепутат, упрекнат в шпионаж в интерес на Москва, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
Обвиненията против Ковач " за шпионаж против институции на Европейски Съюз " и " шпионаж в интерес на непозната страна " бяха повдигнати още през декември 2017 година. Русия не е категорично посочена в материалите по делото, само че Ковач е посещавал неведнъж Москва и се е срещал с съветски посланик, за който се счита, че има връзка с тайните служби.
58-годишният маджарски политик е подозиран в предаване на секретни сведения за енергийните планове на Европейски Съюз, както и информация от вътрешнополитическо естество.
На предварителното чуване, закрито за пресата, Ковач запита обвиняването по какъв начин би могъл да дефинира кой посланик е разузнавач и кой не. " Не е написано на челата им ", споделил той.
Веднага след повдигането на обвиняванията Ковач подаде оставката си като член на националистическата партия " Йобик ".
По думите на евродепутата унгарският министър председател Виктор Орбан употребява обвиняването против него, с цел да нападна " Йобик ", която е най-голямата опозиционна партия.
В случай, че обвиняванията, за които се приказва от още от 2014 година, бъдат потвърдени, Бела Ковач е застрашен от сред две и осем години затвор. Присъдата се чака не по-рано от средата на 2019 година.
Ковач, който уверено отхвърля всички обвинявания, продължава да бъде член на Европарламента. Неговия депутатски имунитет беше свален през 2015 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР