В унгарската столица Будапеща река Дунав е преляла от бреговете

...
В унгарската столица Будапеща река Дунав е преляла от бреговете
Коментари Харесай

Бедствие: Дунав наводни Будапеща

В унгарската столица Будапеща река Дунав е преляла от крайбрежията си и е наводнила улиците . Това оповестява Deutsche Welle. В обществените мрежи се популяризират фотоси и видеоклипове: на тях се вижда, че водата е стигнала до постройката на унгарския парламент.

Според унгарския министър-председател Виктор Орбан пикът на наводненията в Будапеща се чака вечерта в събота, 21 септември . Той споделя, че макар сериозността на обстановката унгарските управляващи разполагат с задоволително запаси, с цел да се оправят с бедствието.

Орбан съобщи, че равнището на водата в река Дунав ще доближи своя пик в Будапеща в събота следобяд, покрай вечерта, и ще бъде 846 cm. Рекордът в унгарската столица беше строшен през 2013 година , когато равнището на водата в реката доближи 891 см.

Унгарският министър-председател съобщи, че водата евентуално ще се оттече от насипите на Будапеща в средата или в края на идната седмица .

Агенция " Индекс " написа, че заради наводненията работата на няколко ферибота в Унгария е изцяло спряна . Редица пътища също са затворени за придвижване.

Наводненията в Централна Европа се реалокират в нови региони. Доброволци и чиновници на службите за незабавна помощ са работили през цялата нощ, с цел да укрепят полския град Вроцлав от приближаващите наводнения
 Чехия се готви за тежки наводнения
Чехия се готви за тежки наводнения

Прага сложи отбрана против наводнения в историческия център на града,

Най-големите наводнения от 20 години насам оставиха следи от опустошения от Румъния до Полша, като разпръснаха тиня и парчета в градовете, унищожиха мостове, наводниха коли и оставиха вреди за милиарди долари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР