В Унгария бе задържан заподозрян ислямист, планирал нападение срещу започващото

...
В Унгария бе задържан заподозрян ислямист, планирал нападение срещу започващото
Коментари Харесай

В Унгария бе задържан заподозрян ислямист, планирал нападение срещу Евро 2020

В Унгария бе арестуван обвинен ислямист, възнамерявал нахлуване против започващото след броени дни европейско състезание по футбол, съобщи Франс прес.

Антитерористичният отдел на унгарската полиция заяви през вчерашния ден новината за ареста. Според локални медии обвиненият възнамерявал офанзиви против огромни събития. Сред тях бил и националният стадион в столицата Будапеща, който ще одобри срещи от Евро 2020 - шампионата на Стария континент, което бе отсрочено с една година поради пандемията от новия ковид.

Задържаният е 21-годишен "най-обикновен млад маджарин ", който "се показа за ислямист ", сподели на конференция началникът на антитерористичния отдел на националната полиция Янош Хайду. Той означи, че обвиненият, студент в Университета на Будапеща, е комуникирал на свързани с групировката "Ислямска страна " интернет уеб сайтове с "явна джихадистка агитация ", на които се обяснявало по какъв начин да бъдат осъществени офанзиви.

Задържаният "бил поел ангажимент да направи самоделна бомба и да я употребява против всеобщо събитие, в Будапеща или на друго място в Унгария... в близко бъдеще ". Той също така разглеждал опция да се вреже с кола в голям брой, сподели Хайду.
Заподозреният джихадист бил арестуван във вторник в град Кечкемет, на 90 километра южно от Будапеща. Вчера съд постановил той да остане в предварителния арест.

Стадион "Пушкаш Арена ", с потенциал за към 68 хиляди фенове, ще одобри четири срещи от Евро 2020, в това число мачове с присъединяване на Унгария, Португалия и Франция, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР