В УМБАЛ Царица Йоанна - ИСУЛ е починал мъж под ...

В УМБАЛ Царица Йоанна - ИСУЛ е починал мъж под

Лекар за тежестта на коронавируса: При нас почина пациент във възрастовата група 20-29 години с фалшив сертификат

В УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ " е умрял мъж под 30 години от COVID-19, който е бил с подправен документ, че е имунизиран. Мъжът е бил без съпътстващи болести. Това съобщи кардиологът доктор Людмил Шопов.

Д-р Шопов даде този образец, с цел да онагледи тезата си, че не чака нищо положително в развиването на COVID-19 в България, в случай че няма ударна имунизация. Според него, при настоящето състояние ни следва дълго време, в което ще има доста нови случаи на ден и те ще държат лечебните заведения на ръба.
Коронавирусът по света: Германия с невъобразим растеж на новите случаи за денонощие
259 636 475 са регистрираните инфектирани досега, като 90,42 на 100 от тях или 234 785 268 души са оздравели, демонстрира статистиката на Worl...

" При нас в Covid отделенията работят кардиолози, нефролози, лъчетерапевти, травматолози и реаниматори. Но те не са задоволителни, би трябвало да лекуват пулмолози и инфекционисти. През цялото на време на пандемията мога да обобщя, че като осигуреност сме били съвсем постоянно на ръба. И като количества О2, " Ремдесивир ", който все не доближава, да не приказваме, че се оказа и не толкоз ефикасен. Имах всеки ден възприятието, че в някоя болница в страната ще изгърми някоя кислородна апаратура! Толкова доста се построиха, поради болните с Covid-19, толкоз огромно количество в никакъв случай през практиката си не сме употребявали О2. Защото тежко болните пациенти имат потребност да стоят с дни на О2, а не както преди пандемията – по два дни ", сподели доктор Шопов пред БНР. И добави, че в ИСУЛ има 20 кревати за тежки случаи, които постоянно са заети. За по-леките леглата са 100, дневно се освобождават по 10-12 пациенти, само че незабавно на тяхно място влизат други. Медиците пък са още по-уморени, в сравнение с преди година.

Българският представител в СЗО доктор Михаил Околийски поддържа сътрудника си и уточни, че 9 от 10 интубирани поради ковид умират. И настоя за незабавни старания по отношение на имунизацията. По негови думи, единствено 26% от лекарите в България са имунизирани против ковид - това са данните на СЗО.

 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg