В УМБАЛ Света Марина“ към момента на територията на 14

...
В УМБАЛ Света Марина“ към момента на територията на 14
Коментари Харесай

785 пациенти са преминали през спешните центрове на УМБАЛ Св. Марина-Варна за 19-25 април

 В УМБАЛ " Света Марина “ все още на територията на 14 коронавирус отделения са разкрити 367 кревати за пациенти  с потвърден КОВИД или съмнителни такива (включително и за лица до 18 годишна възраст), от които 59 за интензивно лекуване  на пациенти с КОВИД. За интервала 19-25 април през незабавните центрове на инфекциозните клиники и незабавните центрове в УМБАЛ " Света Марина “  са минали 785 пациенти, от тях с доказан и вероятен и евентуален КОВИД– 281, оповестиха от пресслужбата на лечебното заведение.

Преминали пациенти през Covid структурите за интервала са 516, от които 77 са от други области. През интензивни отделения миналите са 65. Излекувани през миналата седмица са 225, а умряли – 58. Успоредно с лекуването на тези пациенти, болничното заведение оказва незабавна здравна помощ на всички нуждаещи се със болести по профилите на останалите клинични структури.

УМБАЛ " Света Марина “ – Варна е обезпечена с всички типове дезинфектиращи препарати и защитни средства. Разполага и с нужните количества лекарства и консумативи.

Ръководството на болничното заведение ежеседмично ще уведомява популацията на Варна и региона за действителната обстановка в лечебното заведение
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР