В УМБАЛ Света Марина“ към момента на територията на 12

...
В УМБАЛ Света Марина“ към момента на територията на 12
Коментари Харесай

105 са излекуваните пациенти в УМБАЛ Света Марина за седмица

 В УМБАЛ " Света Марина “ все още на територията на 12 Ковид отделения са разкрити 313 кревати за пациенти  с потвърден КОВИД или съмнителни такива (включително и за лица до 18 годишна възраст), от които 59 за интензивно лекуване  на пациенти с КОВИД, оповестиха от пресслужбата на болничното заведение. За интервала 3-9 май през незабавните центрове на инфекциозните клиники и незабавните центрове в УМБАЛ " Света Марина “  са минали 775 пациенти, от тях с доказан и вероятен и евентуален КОВИД– 199.

Преминали пациенти през Covid структурите за интервала са 292, от които 36 са от други области. През интензивни отделения миналите са 53. Излекувани през миналата седмица са 105, а умряли – 37. Успоредно с лекуването на тези пациенти, болничното заведение оказва незабавна здравна помощ на всички нуждаещи се със болести по профилите на останалите клинични структури.

Ръководството на болничното заведение ежеседмично ще уведомява популацията на Варна и региона за действителната обстановка в лечебното заведение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР