В Украйна започва нова вълна от Ковид-19, предаде Укринформ.В страната

...
В Украйна започва нова вълна от Ковид-19, предаде Укринформ.В страната
Коментари Харесай

В Украйна започва нова вълна от Ковид-19

В Украйна стартира нова вълна от Ковид-19, съобщи Укринформ.

В страната последователно пораства заболеваемостта от ковид и от ден на ден хора се настаняват в лечебни заведения. В момента записаните заболели в близо 45-милионната страна са 11 500, а над 3000 са на болнично лекуване. Това съобщи пред организацията основният хигиеничен доктор Игор Кузин, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Това е началото на есенна вълна. Очаквахме го, към този момент трета година през септември заболеваемостта от Ковид-19 се повишава и ще стартира да спада през март-април, а може би при започване на май “, сподели той.

Ключов индикатор за украинските медици е броят на хоспитализациите поради ковид. След като по-рано се записаха приблизително под 1000 хаспитализации седмично, през последните седмици броят им пораства. „ През по-миналата седмица в лечебни заведения бяха настанени 2600 пациенти с Ковид-19, а в този момент към този момент са към 3100 “, уточни експертът.

По думите му всяка седмица се усилва с 10-15 на 100 и броят на тестваните пациенти. „ Почти постоянно се употребяват бързи проби на равнище първична здравна помощ. Количествата ще стигнат до края на годината. Украйна разполага и с 1,3 милиона писиар проби плюс още толкоз като запас - те ще са задоволителни до първото тримесечие на 2023 година Киев получава проби като филантропична помощ и купува такива със средства от грантове “, означи Кузин.

Украинското здравно министерство обмисля опцията да предложи втора бустерна доза ваксини на всички искащи, прибавя Укринформ.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР