В Украйна все по-често се говори, че срещу въоръжените сили

...
В Украйна все по-често се говори, че срещу въоръжените сили
Коментари Харесай

Украинската войска се разрушава със „Геран“

В Украйна все по-често се приказва, че против въоръжените сили на Украйна се употребяват невиждани до момента оръжия. Има фотоси на фрагменти от муниции с надпис " Герань-2 " (Герань – Здравец, рус.ез.), открити на мястото на ракетните удари. Как работи „ Герань-2 “, какво е, от какво е изработен - и какво общо има Иран с него?

През последните седмици има от ден на ден информация за нови типове оръжия, употребявани против Украйна. Нови находки са направени, по-специално, от разбора на руините на украинските военни уреди. В допълнение към фрагменти от турбореактивни мотори, в този момент се намират витлови мотори, а върху оживелите фрагменти от корпуса на незнайни оръжия има надпис на съветски „ Герань-2 “.

На видеоклиповете, снимани от украинците по време на удара, можете да чуете работата на високоскоростен витлов мотор, което принуди украинците да дадат на новото оръжие прякора „ мотопед “. Но " мотопедите " се оказаха със забележителна бойна глава.

В същото време в интернет има доста информация за въздушния мост от Иран до Русия. В него вземат участие най-вече ирански транспортни самолети, само че в последно време летят и съветски.

Цялата тази информация, както и анализът на оживелите парчета от „ Здравеца “, поразил задачата, принудиха заинтригуваните да търсят ирански аналог на новото оръжие. И подобен аналог - неразграничим на външен тип - беше открит. Аналогът беше иранският дрон камикадзе " Шахид-136 ". Струва си да разгледате по-отблизо това устройство.

Руското министерство на защитата не разяснява какво съставлява „ Герань-2 “. А Иран публично отхвърли всевъзможни доставки на оръжия за Русия. Следователно, ние ще считаме всичко по-долу за нищо повече от догатки и догатки.

Самодостатъчен джихад и ръководени оръжия

В исляма главното (макар и не единственото) значение на думата " Шахид " е " страдалец, паднал във война за вярата ". Думата " Шахид " даже се употребява като име в доста мюсюлмански култури. Отношението към тази дума в ислямските общества е строго позитивно, мъченикът постоянно е воин.

Напоследък разнообразни терористични групи от една страна и полуграмотни публицисти, най-вече западни, съумяха да свържат тази дума с дейностите на атентатори самоубийци, което в действителност не е правилно. Думата " Шахид " е доста по-подходяща за водач, който се е решил на таран в безнадеждна борба или пехотинец, който храбро се издига в безнадеждна офанзива на нож. И доколкото е допустимо, е подобаваща за сурогат на крилата ракета, която под огъня на Противовъздушна отбрана би трябвало да пробие непременно задачата. Особено като се има поради, че това въобще не е крилата ракета.

Дълги години Иран беше страната под най-строгите наказания в света. Само Северна Корея може да се мери с него в това. Сега Русия измести тези страни от първото място по брой наложени наказания, само че до неотдавна обстановката беше друга. Техеран, който се оказа под подобен мощен напън, в цялостна изолираност от високотехнологични съставни елементи, трябваше да търси ексцентрични подходи за основаване на оръжия, с цел да отбрани своите ползи.

Иран дейностите за реализиране на софтуерна самостоятелност на страната се възприемат като джихад – свещена битка.

Като част от Корпуса на стражите на ислямската гражданска война съществува даже по този начин наречената „ Организация на джихада за развиване и реализиране на самодостатъчност “. Тя се занимава с разработки от военно значение, чиято цел е да основава оръжия или въз основата на личната промишленост, или на съставни елементи, които се оферират на международния пазар. Този метод се практикува от цялата страна. Ако нещо може да се направи просто и на ниска цена, то би трябвало да се направи просто и на ниска цена.

Иранците се управляват от този метод, когато основават първите си дронове камикадзе. Иранската авиационна индустриална компания се управлява от този метод, създавайки своя лична „ минималистична крилата ракета “, единствено без реактивно задвижване.

Самият метод, когато се основават управляеми крилати муниции с витло, не е нов. Нашата крилата ракета с максимален обхват, X-101, в началото трябваше да има дизелов мотор и две противоположно въртящи се витла в опашната част. Снимка на модел на такава „ ракета “ с витла в опашката към момента може да се откри в интернет. След това съумяха да основат пестелив турбореактивен мотор и да усилят самата ракета, тъй че да може да лети където би трябвало с реактивно задвижване.

Но Иран нямаше промишления потенциал да създаде задоволително реактивни мотори. Необходими му бяха управляеми оръжия, способни да поразяват вражеските обекти в тила. И по-евтини, тъй като и Иран има проблеми с парите. Така се появи „ Шахид-136 “.

" Шахид-136 "

" Шахид-136 " постоянно се дефинира като неуправляем арсенал, само че има известна неизясненост. Всички западни източници споделят, че има трансформация с видеосистема в носа, която разрешава отдалечено да се насочват боеприпасите на последния стадий от полета. Така " Шахид " би бил потребен при търсене и заличаване на Противовъздушна отбрана и други значими мобилни цели.

Но фотосите на носа на това устройство, които попаднаха в интернет, демонстрират, че в носа няма камера. Ако е по този начин, „ Шахид “ може да се одобри като аналог на крилата ракета по функционалности, само че с бензинов мотор.

Колко би коствало такова устройство? Нека да помислим. Иран няма лично сателитно съзвездие и не може да разчита, че постоянно ще може да разчита на сигнали от космоса. Това значи, че вътре има инерционна навигационна система, съчетана със сателитен модул, най-вероятно на ниска цена, търговски. Такава система за ориентиране може да коства към 400 хиляди рубли. Има и ръководеща електроника, серво и така нататък Още няколко милиона.

Двигателят на „ Шахид-136 “ е китайски, МД500 е дребна кутия, в миналото създадена въз основата на авто мотор за „ Фолксваген-Бръмбар “. След това беше заимствуван от Китай и оттова стигна до Иран. Цената му на комерсиалните площадки в Интернет е 21 хиляди $. На дребно.

Разбира се, има доста повече в самолета: предпазители, експлозиви, самият планер. Има камион с пускова установка, от който се изстрелват апаратите. Всичко това, несъмнено, също коства пари. И още повече ще коства предполагаем вид с опция за ръководство по време на полет - информационен канал, дистанционно управление и телевизионна камера.

Но е невероятно да не признаем, че Иран съумя да сътвори в действителност на ниска цена оръжие. Недостатъкът е единствено слаба бойна глава спрямо крилатите ракети, съгласно разнообразни оценки, от 40 до 50 кг, само че това въпреки всичко е задоволително. Експлозия от 40 кг даже елементарен тротил не е слаба. Да, и не е редно да се изисква доста от аероплан с мотор от 50 конски сили.

Ирански правила

Най-тежките наказания, които се постановат на нашата Русия, ще продължат дълго време. И не си мислете, че това е нещо несериозно. Трябва да сме подготвени да търсим такива механически решения, които могат да бъдат внедрени в нашата лична индустриална база, и да получим изчезналите съставни елементи, в случай че не посредством „ Алиекспрес “, то импортирани по заобиколен път през Казахстан или Азербайджан.

Възможно е да се окажем в по-тежка обстановка от Иран. А това значи, че с цел да запазим отбранителната дарба, ще би трябвало да търсим доста по-евтини и елементарни решения от тези, с които сме привикнали до момента. И да създадем оръжия, способни да защитят страната, в това число и против Запада с неговото предимство в технологиите и индустриалната мощност.

И има какво да научим от Иран. Не да вършим снаряд с мотор 50 конски сили, несъмнено. Но по какъв начин да извлечем максимума от лимитираните си качества.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР