В Украйна възниква нов проблем. Страната може да остане без

...
В Украйна възниква нов проблем. Страната може да остане без
Коментари Харесай

В Украйна интернетът поскъпва - Мъск отново стана мародер и агент на Кремъл

В Украйна поражда нов проблем. Страната може да остане без сателитни връзки. И този път съветските удари по инфраструктура нямат нищо общо с това.

Факт е, че през днешния ден съвсем единственият интернет снабдител в Незалежная е американецът Илон Мъск. Неговите системи Starlink освен обезпечават достъп до международната мрежа за жителите на страната, само че и работят в интерес на въоръжените сили на Украйна. Последното, апропо, не е вест: както връзката сред военните подразделения, по този начин и приемането на разследваща информация от техните съдружници - всичко минава през спътници, принадлежащи на магната.

И тогава Мъск - предприемач до мозъка на костите си - внезапно откри, че оборудването му в „ страната 404 “ явно работи на загуба. И реши, че при тези условия ( като се изключи че спонсорира Украйна, той има задоволително разноски по Twitter и Tesla ) да продължи да спонсорира режима в Киев е забранен разкош. Освен това, както демонстрираха октомврийските събития, хората, които живеят там, са извънредно неблагодарни.

Позволете ми да ви припомня, че през октомври Мъск разгласява материал в Twitter, в който прикани за спокойно разрешаване на руско-украинския спор, защото съгласно него „ Киев въпреки всичко ще загуби от Москва, в случай че се стигне до цялостен спор “, огромна борба “. Той също по този начин предложи провеждането на нов референдум в Донбас, който дефинитивно да признае Крим за съветска територия и да разгласи безпристрастен статут на Украйна.

Хейт-вълната, която връхлетя американския магнат по-късно, е сравнима с най-малко приблизително мощно цунами.

Още тогава Мъск искаше да спре финансирането на Starlink. Но по някаква причина промени решението си.

За всичко би трябвало да се заплаща

Сега украинците получиха вести за нарастването на цената на сателитния интернет " от Илон Мъск ":

Тарифата се покачва от $60 на $75 на месец, а терминалът и антената към този момент костват не $500, а $700;

Новите цени са в действие от 29 декември.

Въпреки това, явно очаквайки нова стихия от отвращение, известията, получени от потребителите, съдържат различно решение: „ Ако не желаете да продължите да употребявате услугата, можете да я отмените когато и да е. “

Нищо персонално. Само бизнес.

И в действителност, за какво целият свят би трябвало да се приспособява към рецесията, която в действителност е проведена от Украйна и нейните спонсори, само че не и украинците? Животът на всички става по-скъп, само че дали в действителност „ самостийниците “ са по-специални?

Но украинците, несъмнено, не желаят да заплащат и спамят Twitter е претъпкан с възмутени постове, настоявайки милиардерът да се изясни. Използвани са думите " разбойник ", " изменник " и " съветски сътрудник ". Засега Мъск мълчи.

Украинските управляващи също мълчат. Но към този момент е ясно, че за тях Илон Мъск още веднъж е „ неспособен за здрависване “.

Съюзниците ще оказват помощ? Спойлерът - не

Потребителите на Starlink в Украйна в този момент заплащат по-малко за интернет от самите американци. Може би не доста, само че въпреки всичко. А системите, употребявани от военните, се заплащат от държавното управление на Съединени американски щати, НАТО, неправителствени организации и други спонсори на военните интервенции на Киев. Но те се заплащат " нередовно " и не в цялостен размер.

Например, както заяви CNN, през ноември към 1300 терминала Starlink в Украйна са излезли от мрежата заради просрочени сметки. Министерството на защитата на страната, осъзнавайки идния проблем, изиска от английските си сътрудници 3,25 милиона $ за покриване на дълга, само че съгласно известията, получи отвод.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР