В Украйна се състояха успешно първите летателни изпитания на нова

...
В Украйна се състояха успешно първите летателни изпитания на нова
Коментари Харесай

Турчинов ликува: Украйна днес изпита своя крилата ракета, с която ще сдържа агресора

В Украйна се състояха сполучливо първите летателни тествания на нова ракетна техника – украинска крилата ракета с наземно базиране, която е способна тъкмо да поразява наземни и морски цели. Това съобщи секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Александър Турчинов след приключването на тестванията, оповестява пресслужбата на СНСО. По думите му, това е напълно украинска разработка, която се осъществя от конструкторите на държавното дружество „ Государственное Киевское конструкторское бюро „ Луч “ в съдействие с други държавни и частни предприятия.

„ По време на тестванията, които минаха сполучливо, бяха тествани летателните характерности и работата на системите на ракетата “, означи Турчинов.

Той също заяви, че Съветът за национална сигурност и защита, който координира националната ракетна стратегия, си е сложил за задача „ за създаването на комплекси крилати ракети освен с наземно, само че и даже морско и въздушно базиране “.

„ Радиусът на деяние на нашите крилати ракети и тяхното бойно снаряжение не опонират на подписаните от Украйна интернационалните съглашения за този тип оръжия “, сподели Турчинов. „ За Украйна това е доста значимо събитие, тъй като след тоталното разоръжаване на украинската войска, което се случи след подписването на Меморандума от Будапеща, на въоръжение на ВСУ не остана нито една крилата ракета “, акцентира Турчинов.

„ С днешните тествания ние дадохме начало на нов стадий на ракетната стратегия, въз основа на която нашите Въоръжени сили би трябвало да получат мощни високоефективни крилати ракети, способни на огромно разстояние тъкмо да поразяват вражеските цели “, сподели секретарят на Съвета. По думите му, ракетните комплекси от този клас „ са значим фактор за въздържане на агресора “.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР