В Украйна се провежда втори тур на президентските избори, съобщава

...
В Украйна се провежда втори тур на президентските избори, съобщава
Коментари Харесай

Украйна пред съдбоносен избор за президент

В Украйна се организира втори тур на президентските избори, оповестява БГНЕС. Във финалната конкуренция ще се борят комикът Владимир Зеленски и настоящият президент Петро Порошенко. Първият тур се организира на 31 март и на него отпадна един от главните любимци във всички изборни съревнования Юлия Тимошенко.

Държавният глава на Украйна, страна с 45 милиона души население, която е по-голяма по територия от Франция, се избира за 5 години. Последните социологически изследвания сочат безапелационна победа за Зеленски. По данни на Киевския интернационален институт по социология за него са подготвени да гласоподават 65,1% от гласоподавателите, а за Порошенко – 34,9%. Социологическата група „ Рейтинг “ дава още по-голяма поддръжка за артиста. За него са подготвени да дадат гласовете си 73% от имащите право на глас, до момента в който настоящият държавен глава може да разчита на 27%.

Роденият в Кривой Рог артист се прочу с присъединяване си в сериала „ Слуга на народа “, където играе преподавател, който става президент на Украйна. В своята платформа той декларира, че жителите сами би трябвало да дефинират дилемите на властта посредством референдуми. Зеленски също по този начин дава обещание всеки предприемач да може да легализира приходите си против 5% от тях; монетизиране на помощите; превръщането на Украйна в международен водач в производството на екологични храни.

Комикът с действителни шансове да бъде идващият държавен глава на Украйна – Владимир Зеленски, съобщи, че неговата акция към този момент е помогнала за обединяването на страната, оповестява Ройтерс. 41-годишният претендент за президент пусна своята бюлетина в изборна секция в столицата Киев.

Преди да влезе да гласоподава комикът си направи доста селфита с хората пред изборната секция и беше очевидно в положително въодушевление и с усмивка на уста. Според Зеленски вотът ще означи „ победа за украинския народ “. „ Ние обединихме страната “, безапелационен беше комикът.

53-годишният Петро Порошенко, който управлява страната от 2014 година, когато тя загуби Крим и Източна Украйна вследствие на необявената война с Русия, залага на нейното евроатлантическо бъдеще. Той дефинира себе си като най-нежелания от Владимир Путин претендент за президент. „ Нашата задача е участие в Европейски Съюз и НАТО, ще подадем заявление през 2023 година, ще се присъединим в качеството на районен водач “, дава обещание Порошенко. Той желае да приключи започнатите промени, а страната завоевател да заплати за вредите.

Порошенко към този момент гласоподава на втория тур на президентските избори. Той беше съпроводен от брачната половинка и децата си. След като даде своя глас Порошенко съобщи пред събралите се публицисти, че би трябвало да се направи всичко, с цел да се подсигурява, че напредъкът на Киев в интеграцията в Европейски Съюз и НАТО не е спрян.

"Искам да кажа, че се гордея с това, че изборите бяха проведени тази година. Твърдо имам вяра, че по време на този избор би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че нашият прогрес в европейската и най-важното в евроатлантическата интеграция не просто не е спрян, само че не е и занимателен. Много е значимо по време на гласуването да се ръководите от мозъка, тъй като това не е смешно. Името на определения не е значимо, значими са тактиката и методът, по който нацията и страната ще продължат напред ", безапелационен беше Порошенко.

Стратегически цели на стопанската система за него са: селскостопанският бранш, ИТ секторът, промишлеността, превозът и туризмът. „ Украйна е Европа “ е основата на платформата му.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР