В Украйна руските атаки срещу градовете Лисичанск и Северодонецк стават

...
В Украйна руските атаки срещу градовете Лисичанск и Северодонецк стават
Коментари Харесай

Руските атаки срещу Северодонецк и Лисичанск стават все по-интензивни

В Украйна съветските офанзиви против градовете Лисичанск и Северодонецк стават все по-интензивни. Повече от 10 са цивилните жертви при обстрел против разнообразни обекти в Харковска област, оповестява БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6082
Руските елементи напредват към Лисичанск от юг и има действително заплаха да нападат покрайнините на града през идващите дни, сочат анализите на вашингтонския Институт за проучване на войната. Същевременно може да се чакат интензивни боеве с украинските сили, отбраняващи града, като тези в Маруипол и Северодонецк.

Украинският президент Володимир Зеленски очерта фронтовата конюнктура във видеообръщение:

" Благодарение на тактически маневри, украинската войска укрепва защитата в Луганска област. Там в действителност е най-трудно. Окупаторите оказват мощен напън, както и в посока на Донецк и в Харковска област ".

Зеленски означи, че във всичките си дипломатически диалози упорства Европейският съюз час по-скоро да одобри седми пакет наказания против Русия. 

Очаква се европейските водачи, в алегоричен жест на поддръжка, да дават на Украйна статут на формален претендент за участие в Европейския съюз.

Турска военна делегация ще разиска в Москва тази седмица опциите за отваряне на сигурни коридори в Черно море за превозване на украински зърнени култури.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР