В Украйна Русия се бори за съществуването си като държава.

...
В Украйна Русия се бори за съществуването си като държава.
Коментари Харесай

Русия се бори за съществуването си в Украйна, каза Путин

В Украйна Русия се бори за съществуването си като страна. Това сподели президентът на Русия Владимир Путин по време на посещаване на авиационен цех в Бурятия във вторник.

Думите на съветския президент идват на фона на опитите на Русия да организира нахлуване на фронта в Украйна, както и на новината за.

„ Ако за западните ни сътрудници, по този начин наречени, а през днешния ден съперник, можем напряко да го кажем, въпросът е в подобряването на геополитическото състояние, за нас, имайки поради предисторията от последните осем-девет дни, всичко, което става, това не е просто възстановяване на някакво геополитическо състояние. За нас това е битка за съществуването на самата съветска държавност “, сподели Путин представен от ТАСС.

Според съветския президент задачата на Запада е да „ раздра на части “ Русия. Москва пък се бори също и с цел да отбрани „ нашите хора “ в Украйна, който са „ част от съветския свят “.

Начинът, по който Путин стимулира решението си да води война против Украйна, еволюира от 24 февруари 2022 година насам.

В началото на нашествието той твърдеше, че задачата ѝ е демилитаризицията и денацификацията на Украйна, отбрана на популацията в региона на Донбас, само че не и окупирането страната. Както тогава, по този начин и в този момент, той твърди, че Русия води война поради експанзията от Запада.

По-късно Путин промени тезите си и спря да приказва за денацификация и демилитаризация. През есента на 2022 година той издаде заповеди за заличаване на цели от енергийната инфраструктура на Украйна и провеждането на „ частична готовност “, която обхвана 300 хиляди руснаци.

През декември 2022 година той още веднъж промени тезите си и дефинира като „ важен резултат “ прибавянето на територии към Русия.

„ Няма за какво да го крием... И Азовско море стана вътрешното море на Руската федерация. Още Петър Първи се е борил за изход на Азовско море “, сподели през декември Путин.

Кремъл показва резултатите от войната като доста сполучливи и твърди, че обстановката в страната е постоянна макар глобите наложени от Запада.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР