В Украйна, продължават ожесточените боеве в Донецка област, където руските

...
В Украйна, продължават ожесточените боеве в Донецка област, където руските
Коментари Харесай

Русия нанесе удари по Херсон и Харков, има загинали

В Украйна, не престават яростните боеве в Донецка област, където съветските елементи обстрелват основния град Въгледар.  Трима души са починали при ракетен удар в южния украински град Херсон. Нанесени са вреди на болница и учебно заведение, оповестяват локалните управляващи. 

Руските войски бяха окупирали Херсон малко след нахлуването в Украйна през февруари 2022-ра година и го държаха, до момента в който украинските сили не го превзеха още веднъж през ноември. 

След освобождението си градът постоянно е обстрелван от съветски позиции оттатък река Днепър. Ракета е блъснала и жилищна постройка в Харков, втория по величина град в страната. Съобщава се за минимум една жертва и няколко потърпевши.

" Жената се е намирала в опустошения апартамент, който беше ударен от ракета. Тя е била тук, както оповестяват околните ѝ. Те са избавени, само че към момента търсям тази жена. По информация на нашите експерти става дума за ракета С-300. Защото са открити останките, което е типично за този вид ракети. Това е просто гнет и изтребване на украинския народ ", съобщи областнияр управител на Харков Олех Синехубов.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР