В Украйна пристигна 90 тона американска военна помощ. Това е

...
В Украйна пристигна 90 тона американска военна помощ. Това е
Коментари Харесай

САЩ изпраща военна помощ в Украйна, руски изтребители пристигнаха в Беларус

В Украйна дойде 90 тона американска военна помощ. Това е първата партида от утвърждения от Съединените щати пакет. Русия продължава да изпраща военна техника в Беларус. Руски изтребители дойдоха в беларуски бази, с цел да се включат във военно обучение на двете страни.

През нощта американски товарен аероплан достави първата партида военна помощ на летището в Киев. Официално не се оповестява каква е. От посолството на Съединените щати в Киев оповестиха, че тя съдържа и " муниции за бранителите на фронтовата линия на Украйна ". И че пратката показва " твърдия ангажимент на Съединените щати към суверенното право на Украйна на самоотбрана ".

Американската военна помощ за Украйна беше утвърдена още през декември и е в размер на 200 милиона $.

Освен от Съединените щати, Украйна получава военна помощ от още няклоко страни. Англия помога на Киев с военни инструктури и с леки противотанкови оръдия.

Трите балтийски страни - Литва, Латвия и Естония оповестиха, че пращат на Киев ракети и противотанкови оръдия. Канада отпусна заем на Украйна в размер на 95 милиона $, а Германия ще й изпрати полева болница.

На срещата в Женева през вчерашния ден американският държавен секретар предизвести, че Съединените щати ще отговорят, в случай че Русия нахлуе в Украйна.

От другата страна на границата - на съветска територия, американски сателитни фотоси демонстрират, че има голямо скупчване на военни елементи. Руското министерство на защитата през днешния ден популяризира фрагменти със заминаващите за Беларус изтребители.

За там пътуват и две дивизии от ракетния-зенитен комплекс S-400, които бяха предислоцирани от Далечния изток. Съвместното руско-беларуско обучение би трябвало да се организира от 10 до 20 феврурари.

В Украйна с безпокойствие наблюдават дали дипломацията ще овладее рецесията.

" Двама Велики братя се пазарят, а ние сме някъде на назад във времето ", разяснява украинец.

Първите дипломати на Русия и Съединените щати договориха мъртвило на рецесията за няколко дни, до момента в който Вашингтон отговори документално на съветските претенции за гаранция за сигурността. Американският президент ще разиска през почивните дни украинската рецесия със Съвета за сигурност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР