В Украйна отбелязват поредната победа - дават им американски изтребители

...
В Украйна отбелязват поредната победа - дават им американски изтребители
Коментари Харесай

Украйна ще я спасят самолетите

В Украйна означават следващата победа - дават им американски изтребители Ф-16. Зеленски към този момент направи фотография в пилотската кабина, което значи, че в този момент ВСУ несъмнено ще завоюват. Точно по този начин става.

Нека да разберем какво е Ф-16. Това е лек, маневрен изтребител, който идната година ще отпразнува 50 години от основаването си. Има доста модификации, има и много съвременни, само че на американците е позволено да доставят в Украйна единствено по-старите. „ Това е съвършена остаряла годишна продукция “, разказват ги американски военни анализатори, като означават радарите с ниска мощ, неналичието на стелт отбрана и остарялото съоръжение.

Всъщност Дания и Холандия в този момент извеждат от въоръжение тези изтребители, тъй като са достигнали края на експлоатационния си живот и купуват нови Ф-35 от Съединени американски щати. Изведените от употреба самолети - или някои от тях - ще отидат в Украйна.

Изтребителите Ф-16 са изключително сполучливи в борби, в случай че врагът не разполага със лична авиация и противовъздушната защита е в начален етап. В Близкия изток те непрекъснато се употребяват против тези, които сега се считат за " терористи ". Турция против кюрдите, Израел против палестинците, Съединени американски щати против афганистанците.

По време на войната в Югославия Ф-16 се демонстрираха добре във въздушни борби против нашите МиГ-29, които управляваха сърбите: статистиката за свалените самолети беше в интерес на " американците ". Нашите " МиГ-ове " обаче са същите старци. Ф-16 няма и минимален късмет против най-новите съветски изтребители, самите американци са много открити за това. Те също ще станат лесни цели за системите ни за Противовъздушна отбрана.

Целта на доставките на Ф-16 е да се симулира украинско въздушно владичество. Но даже и в този момент приказваме за това, че Дания ще даде 19 изтребителя, а Холандия - част от своите 42. Не е ясно по какъв начин това ще обезпечи владичество във въздуха, в случай че съветските Върховен касационен съд разполагат с повече от две хиляди бойни самолета.

Въпреки това, даже тези самолети би трябвало да бъдат получени. Междувременно Пентагонът слага нови условия към Украйна. Американските изтребители изискват летища с идеални писти, квалифицирани механици за поддръжка, маркови елементи, логистика, цялата инфраструктура.

Украинските водачи би трябвало да преминат курс на образование, американските инструктори приказват друго за неговата дълготрайност - от шест месеца до година или даже няколко години.

Друг проблем преди малко излезе нескрито. Оказа се, че украинските водачи не приказват британски. И по този начин, първо би трябвало да бъдат изпратени на езикови курсове във Англия (вероятно, с цел да сложат шикозно оксфордско произношение), само че не е ясно кого тъкмо да изпратят, защото групите за образование към момента не са образувани.

И по този начин, по кое време Ф-16 ще се появят публично на украинския фронт? Според най-оптимистичните оценки на американците това няма да се случи следващата година. Командирът на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа и Африка военачалник Джеймс Хакър въобще не шикалкави, като сподели, че „ пълноценното образование на ескадрили F-16 за бойни дейности ще изисква четири до пет години “.

Не е мъчно да се досетим, че концепцията на Вашингтон да позволи доставката на свои изтребители на Украйна не провокира възторг измежду европейските членове на НАТО. Зеленски от дълго време молеше за самолети, само че година и половина американците не можеха да решат. През цялото това време те съставяха цяла система от уплътнения, с цел да се предпазят от съветски ответен удар.

Днес системата е такава. Американските самолети няма да бъдат доставени от самите Съединени американски щати, а от Дания и Холандия. Украинските водачи ще бъдат обучавани в Румъния, Дания и същата Холандия. Самолетът ще се обслужва на летищата на Полша и Румъния.

Разбира се, това е директна ескалация на присъединяване на НАТО във войната и всички уреди на територията на тези европейски страни стават законна военна цел за Русия. Но на Вашингтон не му пука. Защо? Нали по едно и също време вършат всичко допустимо да избегнат директен спор с Русия.

Отговорът е доста елементарен. В случай на изостряне Съединени американски щати няма да се впрягат за своите съдружници в НАТО. Те просто ги подлагат на офанзива и никой пети член тук няма да покрие васалите им.

Докато Европа дърпа гайдата в жанр " я камилата (Украйна ще загуби), я камиларя (ще сменят президента в САЩ) ". В краен случай властта в Холандия ще се смени - през ноември има парламентарни избори, а изпълнителят на американското решение за Ф-16 Марк Рюте към този момент се пенсионира и не счита да се връща в политиката. Но като цяло, като се има поради крайното отвращение на народите на Европа да водят война действително, това решение на Вашингтон слага на съществено тестване силата на съюза.

Разбира се, невероятно е да се одобри с лека ръка опасността от доставките на Ф-16. Съединени американски щати намерено декларират, че след неуспеха на контранастъплението ВСУ към този момент са подготвени да провеждат нова атака през идната година. Ако би трябвало да подкрепите самоубийците, които се втурват към съветската отбрана, тогава ескадрилите камикадзе ще могат да им оказват помощ. Ако украинците се окажат необучени, американското командване ще качи на самолетите поляци или румънци – за тях така и така не им е жалост.

Мърморенето за неопределени дати на доставка може да бъде класическа „ мъгла на войната “ - в действителност изтребителите ще бъдат доставени тъкмо сега, когато Вашингтон сметне, че това е преференциално за него самия.

Е, би трябвало да сте подготвени за ескалация: ескалация на производството на личните изтребители Ф-16, подготовка на противовъздушна защита, образование на водачи и, несъмнено, да се положат всички старания да се унищожат американските изтребители, преди даже да имат време да излетят. Нашата войска и Върховен касационен съд неведнъж са доказвали, че се оправят ослепително с новите провокации.

Разбира се, американските самолети няма да спасят Украйна, както не я избавиха нито свещените „ Джавелини “, нито славните „ Байрактари “ - защо друго се молеха? Само съветски самолети ще спасят Украйна от нейните нацистки водачи и американски окупатори.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР