В Украйна няма цели, които да оправдават руски ядрен удар,

...
В Украйна няма цели, които да оправдават руски ядрен удар,
Коментари Харесай

Няма нужда от ядрени оръжия в Украйна: Москва

В Украйна няма цели, които да оправдават съветски нуклеарен удар, тъй че всички изказвания, че Русия може да употребява нуклеарно оръжие във военната си интервенция, са неуместни, съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу по време на конференция по сигурността в Москва във вторник.

" Използването на нуклеарни оръжия е лимитирано единствено до изключителни обстановки, както е посочено в съветските насоки, които са обществено налични ", добави той, като означи, че оръжията са предопределени за въздържане на задгранична експанзия.

Шойгу съобщи, че " изказванията за допустима приложимост на химически оръжия в Украйна също са неуместни ", защото Русия е унищожила запасите си в границите на интервенция, завършила през 2017 година В предишното подкрепяните от Запада групировки в Сирия са употребявали подправени обвинявания за такива набези, добави той.

Руският министър, който приказва по време на откриването на Московската конференция за интернационална сигурност, съобщи, че обстановката с намаляването на стратегическите оръжия и контрола върху тях е сложна заради продължаващата борба сред Съединени американски щати и Русия.

" Американските изказвания, съгласно които Русия би трябвало да заслужи правото си да продължи разговора със Съединени американски щати, са оттатък границите на допустимото. Контролът над оръжията е двупосочен ", акцентира той.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР