В Украйна няма наемнически армии. Когато човек се е включил

...
В Украйна няма наемнически армии. Когато човек се е включил
Коментари Харесай

Калин Димитров за военната помощ за Украйна: Тази позиция е политически правилна

В Украйна няма наемнически армии. Когато човек се е присъединил във въоръжените сили на друга страна като " combatant " (боец) на същите условия на каквито са бойците от националността на тази страна, без значение дали го прави с идеална или комерсиална цел, той публично е част от въоръжените сили. Когато приказваме за частна военна компания, нещата са малко по-различни. Това са хора, на които се дават едни пари, с цел да свършат една работа, и те с доста условности могат да бъдат признати за част от въоръжените сили, нищо че правят тяхната работа.


Това съобщи в изявление пред БГНЕС военният специалист Калин Димитров.

" В Украйна не ми е известно да има частни военни компании, с изключение на в самото начало на спора в ролята им на консултиращи учащи структури. Чужденците, които се намират в Украйна, които водят война на страната на Украйна, са част от въоръжените сили на Украйна. Те имат съответните военни документи, те не получават повече пари в сравнение с един средностатистически военнослужещ на въоръжените сили на Украйна ", добави Димитров.


Той акцентира, че в Руската федерация няма закон за частната военна войска и наемничеството. " То е нелегално, само че както виждаме, се случва ", посочи той и добави, че наемните армии не са нещо ново. Военният специалист разяснява, че те са известни още от римско време.

По отношение на това по какъв начин се развиват военните дейности в Украйна той разяснява, че съгласно него се развиват съгласно проектите на украинските генерали. С него коментирахме и какво въоръжение е нужно на украинската войска. Според него при толкоз световно противостояние са нужни всевъзможен тип оръжия.


" Украинците през цялото време на спора желаеха модерни, западни, условно казано натовски системи на въоръжение, само че те им бяха отказвани по една или друга причина, главно по политически аргументи. Виждаме, че Запада към този момент се еманципира, няма нищо в противен случай към този момент да дава лични системи, по-съвременни системи, само че тяхната наличност е проблематична. Моето персонално схващане е, че всевъзможен тип релативно модерно руско или в обикновено положение руско или западно въоръжение ще свърши работа ", счита той.

Димитров акцентира, че това е първият случай след Втората международна война, когато в Европа имаме спор на милионни армии. " Не 50 000 души, а милиони и от двете страни ", сподели той.


Според него министърът на защитата Тодор Тагарев е бил извънредно явен във връзка с това, че ние за момента няма да предоставяме оръжейни системи, а главно ще се съсредоточим върху това, което са ни помолили от украинската страна - муниции. " Не е загадка, че България е една от страните в Източна Европа, която разполага със ресурси от руски муниции. С това се отличава условно нашата позиция по отношение на тази на предходните, изключително служебните държавни управления, само че включително и жестоко казано държавно управление на четворната коалиция (ПП,ДБ,БСП и ИТН). В момента ние приказваме за всеобхватна военна помощ според цялостните български благоприятни условия, а не за военна помощ, предоставена през 2-3 медиатори против авансово надали не възнаграждение от закупуващата страна. В тази обстановка сега, тази позиция е политически вярна за мен ", безапелационен е Димитров.

Според него протеста на “Вагнер ” е посочил, че тази сплотеност на Путин и ръководството му не е тъкмо такава каквато наподобява. По думите му протестът на " Вагнер " е посочил, " че тези проблеми, които породиха по време на войната, вследствие както се оказа на незадоволителната подготовка и незадоволителните благоприятни условия на въоръжените сили на Руската федерация, които бяха допълвани със всевъзможен тип военни вождове - Пригожин, Кадиров, не е постоянна обстановка, тъй като те постоянно могат да решат да си вземат освен това от централната власт. От друга страна видяхме, че задоволително устойчиво армията резервира неутралитет в този миг. Според мен Пригожин очакваше доста по-сериозна поддръжка от страна точно на армията и по тази причина се отхвърли ", означи военният специалист.


Той разяснява, че в Украйна са следили дейностите на " Вагнер " с " огромна кофа пуканки ".

" Всички бяха наясно, че едва ли това ще докара до доста сериозни разбърквания. Някой споделя, че това е било сюжет, само че този сюжет струваше на Руската федерация 8 летателни апарата, от които четири доста скъпи летателни апарата. Доста безценен филм в случай че е било филм ", счита Димитров. Той уточни, че освен украинската страна е следила процесите от миналите дни. Според него и други са следили тази обстановка с интерес и са си създали изводите. " Не мисля, че някой е имал подправен възторг, че това ще докара до привършване на спора ", посочи военният специалист.

Според него, изводите от войната в Украйна изключително в аспект нашата страна са значими и би трябвало да бъдат направени. Той открои като най-значим - съдружниците.

“Първите най-важни заключения са, че е доста значимо да имаш съдружници. Ако нямаш съдружници и нямаш официални съдружници - съдружници, с които да си формализирал връзките си с двустранни или интернационалните контракти, нещата стават доста комплицирани ", изясни той. Според него една огромна част от забавянето на дейностите и помощта от страна на сътрудниците към Украйна се дължи на това, че Украйна сега няма съдружници официално, тя има единствено сътрудници, до момента в който въпреки това България има съдружници и сътрудници - едните са в НАТО и Европейски Съюз. " Предоставянето от техните сътрудници на въоръжение се забави, точно заради обстоятелството, че да Украйна са наши сътрудници, само че официално това не е по този начин. Трябваше редица документи да бъдат пренаписани, да бъдат преосмислени, с цел да могат те да получават ефикасна военна помощ. Ако не беше, както обичат руснаците са споделят Обединения Запад, нещата нямаше изобщо да са толкоз добре за Украйна колкото са в сегашния миг ", счита той.

С него коментирахме и тематиката за превъоръжаването на военните сили в България. Той означи, че тази тематика се дискутира от 20 години. " Тук доста дребни стъпки са направени в това отношение. Българската войска сега е 99.9% несъвместима с всичките си съдружници от НАТО като калибри на главните артилерийски системи, като калибри на стрелковото въоръжение и други Съвместимостта на въоръжените системи е доста значима и това е развой, който би трябвало да бъде оптимално интензивен ", акцентира Димитров. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР