В Украйна жените се борят за водещи роли във войната.

...
В Украйна жените се борят за водещи роли във войната.
Коментари Харесай

Жените в армията на Украйна се борят за мястото си на фронта

В Украйна дамите се борят за водещи функции във войната. От повече от 400 000 бойци, които понастоящем служат в украинските въоръжени сили, към 20% са дами. По-голямата част от тях обаче служат в поддържащи функции. Тези, които са на фронтовата линия, би трябвало да мощно да упорстват, с цел да отидат и да се бият. Такъв е и казусът на Олександра. Преди войната тя е работила в пекарна. Сега е снайперистка.
На бойното поле виждам своя зложелател, виждам окупатора, който е пристигнал, с цел да унищожи нашата страна. Нищо повече.
Олександра – снайперистка в армията на Украйна

На фронтовата линия задачите ѝ могат да бъдат на повече от километър разстояние. Работата ѝ изисква умения. И избран метод на мислене. Но мнозина към момента се съмняват в способността ѝ да се оправя с това - тъй като е жена.
Всяка жена в армията би трябвало да покаже, че е почтена да се бие наедно с мъжете.
Олександра – снайперистка в армията на Украйна

Ситуацията на Олена също е сложна. Преди войната тя е била инструктор по връзки в Киев. Сега разчиства окопи дружно с пехотата.

„ Когато постъпих ме попитаха дали в действителност желая да съм на фронта? Аз обаче им отговорих, че не ме интересува заплахата и че съм сигурна, че ще се оправя “, споделя тя.

Олена е боец от пехотата, като след това получава признанието на сътрудниците си и е наградена от президента Володимир Зеленски за смелостта си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР