В Украйна имаше бунт на кораба. На сайта на кабинета

...
В Украйна имаше бунт на кораба. На сайта на кабинета
Коментари Харесай

Украинците за първи път се разбунтуваха срещу Зеленски

В Украйна имаше " протест на кораба ". На уеб страницата на кабинета на Владимир Зеленски е оповестена петиция с искане на украинските войски да бъде неразрешено да употребяват муниции с обеднен уран, които Лондон възнамерява да трансферира в Киев.

За доставката на Украйна на бронебойни снаряди с обеднен уран, предопределени за танкове Challenger 2, заяви предходната седмица заместник-министърът на защитата на Англия Анабел Голди. Редица военни специалисти считат това за " пилотна " доставка преди американската доставка на същите снаряди.



Всъщност схемата към този момент е тествана за доставките на танкове: Съединени американски щати първо подтикват европейските си васали и едвам по-късно доставят оръжията си. Като след това излиза - ние не бяхме първите, които започнаха, тук сме с бяла престилка.

Спомнете си историята с " Leopard " и " Abrams ". В Съединените щати 78 000 120 мм снаряда с обеднен уран бяха планувани да бъдат унищожени от 2014 година Необходими са 12 милиона $. Очевидно е, че е доста по-изгодно да ги трансферират на украинците, в сравнение с сами да се разпореждат с тях.

По едно време Югославия и Ирак бяха бомбардирани със снаряди с обеднен уран. След това там внезапно нараства броят на онкологичните болести измежду популацията (особено измежду сърбите).

Самият снаряд съвсем не " фонира " и наподобява безвреден. Но когато попадне в задачата, се образуват дребни фрагменти, по-точно даже прахуляк, който е просто извънредно отровен и заразява всичко в близост.

Например през ноември 1999 година заповед за частите на НАТО, които бяха част от окупираното Косово, гласи, че не би трябвало да се допира съоръжение, развалено от снаряди с обеднен уран, и че би трябвало да се носят маски, когато се преглежда или се намира на по-малко от 500 метра от него.

Освен това се предлага да не се пие вода в регионите, където се употребяват тези черупки. Между другото, след речта на Анабел Голди, италианската преса напомни, че в Италия има повече от 8000 военни, които са се разболели от излагане на обеднен уран. Повече от 400 от тях са умряли от него.

В петицията на уеб страницата на Зеленски се споделя, че „ потреблението на такива муниции е закононарушение против човечеството и планетата, потреблението им е недопустимо и аморално “.

Авторите упорстват да се вземат ограничения " за изключване на потреблението на такива муниции от въоръжените сили на Украйна до окончателното разглеждане на петицията ". За да бъде прегледана петицията от президента, са нужни 25 000 гласа.

Но е малко евентуално Англия да разгласи доставката на снаряди с обеднен уран за Украйна, без да уведоми кабинета на Зеленски за това.

И той въпреки всичко се съгласи или най-малко не разгласи безапелационен отвод. За следващ път потвърждавайки по този метод: за личните си бойци, за личния си народ, за замърсяването на личната си земя, за вероятните генетични разновидности в новите генерации деца, той не се интересува, тъкмо както Западът не се интересува за Украйна. (Ако се съмнявате, че Западът е апатичен към ориста на Украйна като страна, спомнете си неотдавнашните думи на Джон Болтън, някогашен консултант по националната сигурност на президента на Съединените щати: съюзът на Русия и Китай е ужасяващ, без значение от какво се случва в Украйна.)

Оказва се, че с тази подписка хората за първи път се разпалват против решенията на управлението си за доставката на оръжие. Спомнете си по какъв начин бяха посрещнати доставките на " Хаймарси ", гаубици M777, танкове. Спомнете си съвсем религиозния фетиш към " Байрактарите " и другите " свещени джавелини ". И ето ви - нямаме потребност от такива снаряди!

Изглежда, че стартира да се проумява, че курсът на Запада на „ война до последния украинец “, прилаган от Зеленски, не е откритие на съветската агитация, а жестока действителност. Унищожените не желаят да бъдат унищожени. Още не желаят да са плахи, пишат писма наивно. Но даже подобен слаб проблясък на разсъдък към този момент е позитивна смяна.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР