В Украйна е обявено предупреждение за мащабно въздушно нападение. Регистрирано

...
В Украйна е обявено предупреждение за мащабно въздушно нападение. Регистрирано
Коментари Харесай

Въздушна тревога в цяла Украйна, Русия вдигна МиГ-31 с крилати ракети

В Украйна е оповестено предизвестие за огромно въздушно нахлуване. Регистрирано е излитането на съветски изтребители МиГ-31К, оповестява РБК-Украйна, представена от " Фокус ".

Украинците са призовани да не подценяват предизвестието за въздушно нахлуване заради опасност от изстрелване на ракети.

Руската войска е влезла в южните околности на Красногоровка, Донецко направление, написа " Рибар “. След завладяването на горския пояс южно от железопътната линия, те са се закрепили на улиците Ватутин и Лернонтов.

Едновременно с това, съгласно данните на Telegram канала, съветската армия се е придвижила и западно от шосе О0532 по посока Георгиевка.

Междувременно съветските войски не престават да нанасят удари по цели в тиловите региони на Украйна: в Одеса дронове-камикадзе удариха разположението на украинските въоръжени сили, както и пристанищната инфраструктура. Едно от централните събития на 5 март беше първото добре документирано заличаване на американската MLRS M142 HIMARS северно от Покровск (Красноармейск).

На Авдеевско направление в региона на Бердичи ВСУ, след прекачване на подкрепления, прави контраатаки, принуждавайки съветските въоръжени сили да се отдръпват от някои позиции. В същото време в този регион съветските войски извадиха от строя още един танк M1 Abrams американско произвеждане.

В нощта на 5 март Украйна извърши офанзива с морски дронове на Кримския мост. Патрулният транспортен съд на Черноморския флот " Сергей Котов " получи няколко пробойни по едно и също време и потъна покрай Феодосия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР