В Украйна беше нападнат първият помощник и приятел на президента

...
В Украйна беше нападнат първият помощник и приятел на президента
Коментари Харесай

Опит за покушение: Обстреляха колата на помощник на украинския президент

В Украйна беше атакуван първият асистент и другар на президента Володимир Зеленски. Колата, в която е пътувал Сергей Шефир, е обстреляна от засада с автоматизирано оръжие. Той е незасегнат, само че водачът е ранен.

Полицията проверява опит за преднамерено ликвидиране. Зеленски видя в това " привет " към самия него и даде обещание мощен отговор.

Сергей Шефир е атакуван от засада покрай Киев, до момента в който е отивал на работа. Над 10 патрона от автоматизирано оръжие са улучили автомобила, с който е пътувал. Ранен е единствено водачът.

Съобщава се, че Шефир, който е бил без защита, е изпаднал в потрес и е отведен на безвредно място. По-късно, на конференция дружно с вътрешния министър Денис Монастирски, той сподели, че прицелът на офанзивата стои по-високо.

" Всичко, което мога да кажа е, че съгласно мен покушението беше осъществено за заплашване на висшия ешелон на властта ", съобщи Сергей Шефир, първи асистент на президента на Украйна.

Украинската полиция работи по разнообразни версии за покушението и натъртва на политическата, а точно опит за дестабилизиране на страната. Близки до президента загатват проведената престъпност и олигархията. Кремъл опроверга изрично версията за съветска диря. Володимир Зеленски направи послание от Ню Йорк, където взе участие в сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Кой стои зад това? Ще кажа искрено, че не знам. Засега. Какви са тези сили? Може да са вътрешни или външни. Но не ги считам за сили. Защото да ме поздравяват с изстрели от гората по колата на мой другар, това е уязвимост. Но отговорът ще бъде мощен ", добави президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Сергей Шефир е непосредствен другар на президента. Той е бил негов бизнес сътрудник и продуцент на сериала " Слуга на народа ", с който изгря политическата звезда на Володимир Зеленски. Ройтерс напомня, че той пристигна на власт с обещания за битка с корупцията и справяне с олигарсите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР