В Украйна - армията настъпва успешно по всички точки на

...
В Украйна - армията настъпва успешно по всички точки на
Коментари Харесай

Зеленски: Армията настъпва успешно по всички точки на фронтовата линия

В Украйна - армията настава сполучливо по всички точки на фронтовата линия, разгласи президентът Володимир Зеленски. Украинските сили може би за първи път са си върнали надзор върху земя в Донбас, завладяна от проруските сили още през 2014 година, настояват от английското разузнаване. Съединени американски щати дават обещание нов транш помощ за Украйна в границите на седмицата. Президентът Зеленски посети фронта и награди военни за заслугите им.

Украинската войска продължава настъплението в посока Мелитопол, Бердянск и Бахмут, оповестиха от Генералния щаб на украинската войска и прибавиха, че съветската войска понася обилни загуби в персонален състав, въоръжение и техника.

Украински пълководец заяви, че е върнат контролът и върху територии наоколо до село Краснохоривка в Донецка област, а напредването на украинските войски продължава източно от град Донецк. На предните позиции в Донецка област беше и украинският президент Володимир Зеленски.



СНИМКИ: БГНЕС

Напредваме във всички посоки, сподели Зеленски в среднощното си послание.

" Днес - на фронта. Донецки и Запорожки район. Нашите воини, предните позиции, дейни дейности по фронтовата линия. Днес, във всички направления, бойците ни напредват и това е благополучен ден. Пожелавам на бойците повече дни като този ", съобщи Зеленски.

Русия нанесе ракетни удари против град Кременчук в Полтавска област, централната част на Украйна, а там тъкмо през днешния ден се навършва 1 година от офанзивата против комерсиалния център в града, при която починаха минимум 20 души.

Днес Съединените щати афишират нова финансова помощ за Украйна от 500 милиона $ , която евентуално ще включва 30 бронирани бойни машини Брадли и 25 Страйкър. Мисията на Организация на обединените нации за наблюдаване на човешките права в Украйна заяви, че от началото на войната 77 цивилни, арестувани от съветската войска, са били екзекутирани.

" Много цивилни са арестувани без да имат опция за връзки, в неофициални места за арестувани, постоянно в ужасни условия. В към една четвърт от документираните случаи цивилните са превозени или в Русия или към окупираните от Русия територии. Често на фамилиите им не е давана информация. Документирани са изтезанията на 77 цивилни, арестувани от съветските сили ", съобщи Матилда Богнер - началник на задачата на Организация на обединените нации.

Над 91 % от интервюираните в границите на задачата на Организация на обединените нации описват, че са били обект на мъчения и неприятно отношение, в някои случаи и на полово принуждение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР