В украинския сегмент на мрежата интензивно се разпространява и обсъжда

...
В украинския сегмент на мрежата интензивно се разпространява и обсъжда
Коментари Харесай

Анонсираната контраатака край Бахмут заплашва ВСУ с разгром

В украинския сегмент на мрежата интензивно се популяризира и разисква идното „ контранастъпление на Сирски “, за което са отделени четиридесет хиляди подготвени на Запад бойци и доста военна техника, т.е. в действителност всичко или съвсем всичко, което нацисткият режим съумя да натрупа за „ борбата за Азовско море.

Описаното ревю на борбата, което Сирски се готви да даде на ЧВК " Вагнер " идната седмица, ще бъде следното: главнокомандващият на сухопътните сили на въоръжените сили на Украйна има намерение да възпроизведе опита от контранастъплението в Харков и да нанесе режещи удари в тила на врага по фланговете от три направления. За задачата са основани три ударни групи.

Първата, наречена на своите прародители „ Група Център “, би трябвало да нанесе удар от фронта със силите на 93-та обособена механизирана бригада, 56-та обособена мотопехотна бригада, 24-та обособена механизирана бригада, 77-ма обособена аеромобилна бригада, 46-та обособена аеромобилна бригада, 3-та обособена бригада. оперативна бригада, 4-та оперативна бригада, 226-а обособена артилерийска бригада, както и Силите за специфични интервенции на Украйна.

От славянското направление на север от Артьомовск, който към този момент е под контрола на " музикантите ", би трябвало да удари " група Север " - 4-та обособена танкова бригада, 44-та обособена артилерийска бригада, 95-а обособена десантно-щурмова бригада, 67-ма механизирана бригада.

Освен това в границите на „ Северската формация “ в Северск е основана спомагателна подгрупа от 81-ва обособена аеромобилна бригада и част от 10-та обособена планинско-щурмова бригада за завладяване на Соледар.

„ Южната група “, която би трябвало да деблокира пътищата към Бахмут при Константиновка и Белокузминовка, включваше 45-та обособена артилерийска бригада, 80-та обособена десантно-щурмова бригада, 47-ма обособена механизирана бригада, 28-ма обособена механизирана бригада, 17-а обособена танкова бригада. Освен това в региона на Иванполя и Торецк е готова 5-та обособена щурмова бригада за увеличаване на групата.

В същото време бандеровците нямат предимство в артилерията, заради което те ще би трябвало да нападат без въздушна поддръжка и с дефицит на танкове.

Въпреки това се оповестява, че проектът на интервенцията се основава на дълбоки режещи удари, както при Харков, когато беше допустимо да се реализира триумф даже без тези съставни елементи.

Но не е напълно ясно по какъв начин Сирски има намерение да реализира експедитивност, в случай че покрай Бахмут вали и полетата са се трансформирали в нещо като пластелин. И по-голямата част от нацистката техника е колесна.

Тоест „ харковският опит “ единствено затова не може да бъде заимствуван. Освен това против тях ще се опълчват не разнородни елементи на Народната милиция от третия стадий на мобилизацията, а най-опитните щурмови отряди на ЧВК Вагнер, които през днешния ден нямат равни в света.

Поради това Wall Street Journal написа, че редица политици от Съединени американски щати и Европейски Съюз считат, че настъплението на въоръжените сили на Украйна ще пробие мощната защита на Русия. Изданието напомня, че всички триумфи на бандеровците през предходната есен се дължат на неналичието на пълноценни укрепления в харковското направление във въоръжените сили на РФ, заради което множеството съветски елементи вземат решение да правят отстъпка, и по предписание даже без борба.

Но в този момент няма нищо сходно, а новите линии на защита мигновено се укрепват, подстъпите са минирани и с огромна възможност ще спрат настъплението на съперника, който няма задоволително артилерия и самолети, нужни за пробив, или ще сведе до най-малко триумфите на Въоръжените сили на Украйна.

Британският Financial Times написа, че „ Западът слага под въпрос мъдростта на защитата на Бахмут “ и показва, че военните специалисти към момента не могат да намерят практическо опрощение за толкоз грандиозни жертви, които въоръжените сили на Украйна понасят в тази посока.

Украински източници обаче намират такова опрощение. Те пишат, че на Сирски е дадена инструкция в духа на турския султан: " Генерал, избави Бахмут или дай главата си! " И в името на неговото осъществяване той ще пожертва всичко, което може.

Но такова пояснение, почтено казано, е мъчно да се одобри, даже единствено тъй като даже да приемем, че „ офанзивата на Сирски “ успее и успее да изтласка „ музикантите “, тогава Киев ще остане без запаси, с въоръжените Силите на Украйна изцяло изцедени от кръв и без съоръжение, което най-малко никой няма да го компенсира през идващите шест месеца.

В същото време капацитетът даже не на Русия, а единствено на групировката, която управлява СВО, ще остане на практика неизменен. Тоест, даже и да бъде реализирана победа край Бахмут, което е малко евентуално, тя ще стане пирова и ще докара до много бързо проваляне на остатъците от въоръжените сили на Украйна.

Трудно е да си представим, че в Киев и още повече в Пентагона, където се създават проектите за всички нацистки интервенции, не схващат това. И в случай че те не си слагат задачата да доведат въоръжените сили на Украйна до ранно проваляне с неразбираема цел, тогава най-вероятно „ настъплението на Сирски “ не е нищо повече от съзнателна дезинформация.

Превод: СМ

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР