В украинските медии се появи интервю с командира на 46-и

...
В украинските медии се появи интервю с командира на 46-и
Коментари Харесай

Украински командир на батальон се хвали как унищожил полк руски десантници и чеченски спецназ!

В украинските медии се появи изявление с командира на 46-и батальон „ Донбас-Украйна ” Вячеслав Власенко с позивна „ Филин ” (Бухал). Той се хвали пред организация УНИАН по какъв начин през 2016 година неговият батальон на позиции край Маринка унищожил не един батальон „ терористи от ДНР ” и съветски войски. „ В 2016-а ние в Маринка бяхме съвсем 5 месеца и срещу нас те хвърлиха разнообразни най-мощни свои подразделения. В това число и техния първокласен батальон „ Легион”, зависещ напряко на Захарченко. Срещу нас хвърляха и мюсюлмански спецназ, чеченци и дагестанци. Хвърлиха и 331-и парашутен десантен полк на Руската федерация – същият, който ни разстрелваше в „ зеления коридор”, когато излизахме от Иловайск... Ние ги избихме всичките. А десантчиците и ги изгорихме. Те доста мощно, когато там всичко гореше, крещяха: „ Десантът не се предава.” Сякаш ние се канехме да ги вземаме в плен” – цитира УНИАН командира на батальона „ Филин”.

Коментар БЛИЦ

Интервюто на „ Бухал” може да се схване като занимателно четиво съгласно максимата, че най-вече се лъже по време на лов и на война.

Следва да се напомни, че тежките боеве в Донбас бяха до ранната есен на 2014 година През 2016 година имаше позиционни оръдейни престрелки, дезертьорство от украинската войска, всеобщи пиянства, убийства и самоубийства. Никога украинските медии не описаха сходни чудесии, не демонстрираха фотографии на камари от трупове. В противоположен случай поражда въпросът за какво в формираните „ брешове” (празнини в отбраната) богатирите-украинци не контраатакуваха и за час-два да преодолеят дистанцията от Маринка до Донецк.

Фактът, че украинските медии разгласяват сходни явни мечти приказват, че Украйна „ се нуждае от герои”. Погледнато по-сериозно може да се напомни и максимата, че „ Тежко на тези народи, които имат потребност от герои”.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР