В украинската столица Киев е в ход подготовка за спирания

...
В украинската столица Киев е в ход подготовка за спирания
Коментари Харесай

Киев се подготвя за спиране на тока

В украинската столица Киев е в ход подготовка за прекъсвания на електричеството. Продължават интензивните боеве в Донецк, а в Херсон украинските сили подхващат евакуация на цивилни. 

 Кметът на Киев Витали Кличко разгласява лист с комерсиалните вериги, пазарите и комерсиалните центрове, които ще работят при повреда и липса на ток.Операторът на украинската система за електроснабдяване " Укренерго " заяви за ракетни удари по основни обекти от енергийната инфраструктура.

Според украинското разузнаване обаче Русия към този момент е прибегнала до стратегическия запас за някои типове оръжие и договаря с Иран за попълване на запасите от балистични ракети. На бойното поле съветските елементи употребявали ракети, създадени тази година, по-конкретно - през август.Украинските управляващи в Херсон оповестиха, че ще оказват помощ на жители да се изтеглят от елементи от окупирана от съветските сили територия на източния бряг на река Днипро заради опасения от ожесточаване на боевете.

До понеделник ще бъде вдигната възбраната за прекосяване на реката, с цел да могат украинци, живеещи в селища оттатък нея да преминат по време на светлите часове до авансово означен пункт. Украинските управляващи оповестяват, че съветските сили не престават да обстрелват Херсон и близките региони, като биват убивани и цивилни.

Голяма част от сухопътните сили и огневата мощност на Русия са съсредоточени на 15-километрова фронтова линия край град Бахмут в Донецка област и имат за цел да завладяват града, оповестява английското министерство на защитата, осведоми БНР. Изглежда, че Русия възнамерява да обкръжи града, като последователно настава на север и на юг от него. 

Превземането на Бахмут би разрешило на Русия да заплаши по-големите градове в региона - Краматорск и Славянск.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР