В UFC 235 Джон Джоунс успешно защити правото да се

...
В UFC 235 Джон Джоунс успешно защити правото да се
Коментари Харесай

Смит вярва, че дивизията вече “догонва” уменията на Джон Джоунс

В UFC 235 Джон Джоунс сполучливо отбрани правото да се назовава “шампион” в полу-тежката дивизия. Той господства Антъни „ Лъвското сърце “ Смит в основното събитие на пей-пър-вю картата. Някой почитатели, обаче, са на мнение, че Джоунс не бе същия, какъвто сме привикнали да го виждаме преди. “Кокала” победи повече от безапелационно, само че изглеждаше сякаш се състезава на “трета скорост” и не съумя да приключи Смит.

Защитата на купата му по време на UFC 239 през миналата събота против Тиаго Сантос бе също изненадваща за почитателите на 31-годишния спортист. Джон Джоунс за пръв път победи някого посредством съдийско решение, при което един от тримата съдии са отсъдили в интерес на съперника му. Според Антъни Смит двата последни дуела на първенеца потвърждават, че останалите бойци от дивизията стартират да догонват разликата в равнището, която несъмнено беше извънредно очевидна в предходните му боеве.

" Наистина ми е мъчно да обясня. Не съм сигурен какво тъкмо се случва.” споделя Антъни Смит за Джоунс. “Джон беше толкоз напред при започване на кариерата си - той беше нещо като еднорог, беше доста друг. Тъй като играта се развива, всеки наваксва. Не знам по какъв начин другояче да си го разбираем. Мисля, че към този момент има задоволително видеа и мачове на Джон и той няма толкоз изненадващи ходове, които съперниците му не са виждали. Преди той просто прегазваше всички и мисля, че е един от хората, поради които равнището на спорта се подвигна.”

В умозаключение Смит разясни, че съгласно него, иновативността на Джоунс към този момент не може да навакса развиването на спорта.

“Просто мисля, че той към този момент не се развива толкоз бързо, колкото самата игра. И мисля, че преди, Джон се развиваше по-бързо от равнището на другите,а към този момент това не е по този начин. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР