В уеб пространството се появи нова информация за графичното ядро

...
В уеб пространството се появи нова информация за графичното ядро
Коментари Харесай

Първи тестове на интегрираната графика Intel Gen11

В уеб пространството се появи нова информация за графичното ядро Iris Plus Graphics 940, което се употребява в мобилните процесори Intel Ice Lake-U. В видяния в интернет интегриран графичен ускорител е с Gen11 архитектура, първата информация за която процесорният колос показа през месец декември предходната година. Според данните от тестванията на бенчмарка GFXBench, новото графично ядро демонстрира близки резултати до опциите на графиката Radeon Vega на AMD.

В показаната по-долу таблица са нанесени резултатите от направените проби в GFXBench за графичните ядра UHD Graphics 620, Iris Plus Graphics 940 и Radeon Vega 11. Да напомним, че първите два графични процесора са интегрирани в мобилни процесори с температурен коефициент към 15 W, а третият е част от хибридния чип AMD Ryzen 5 2400G за десктоп платформата AM4.



Постигнатите резултати демонстрират, че Intel въпреки всичко е съумял да усили бързодействието на своите интегрирани процесорни ядра до равнището на AMD Radeon Vega 8/Vega 11. Разбира се, тази информация е неофициална и по-точна оценка на продуктивността на ускорителя Iris Plus Graphics 940 ще може да се направи едвам след излизането на първите компютърни устройства, в които се употребяват чиповете Ice Lake-U. Очаква се това да стане през втората половина на тази година – най-вероятно по време на събитието IFA в края на лятото.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР