В училището учат 1200 ученици. Немалко от тях са със

...
В училището учат 1200 ученици. Немалко от тях са със
Коментари Харесай

Цял клас без обоняние в Търговище продължава да учи присъствено

" В учебното заведение учат 1200 възпитаници. Немалко от тях са със признаци, само че родителите не ги изследват за. Цял 10-ти клас съвсем е без подушване, само че децата не престават да вървят на учебно заведение. РЗИ дава наставление за карантина единствено при позитивен тест, изясни директорката. Никой не може да задължи родителите да го създадат на децата си. Ако родителят е доктор или работи в РЗИ, самичък прави теста на детето, само че останалите родители в множеството случаи не ".
Това оповестява диркеторката на Първо СУ " Св. Седмочисленици " в Севдалина Зафирова пред.
 Кметът на Търговище: Има суматоха измежду популацията Кметът на Търговище: Има суматоха измежду популацията
В двете гимназии в Търговище, в които учат по над 1000 деца, към този момент има няколко случая на ковид – както при учители, по този начин и п...
Припомняме, че при последния доклад на НОЩ Търговище и Благоевград бяха оповестени за областите с най-сериозно разпространяване на ковид. От щаба даже предложиха да не се пътува до там при опция. Тогава се появи концепцията всички учебни заведения в града да преминат на онлайн образование, само че тя по този начин и не беше призната публично. Според диркеторката имало даже направен график за прекосяване към образование в еелктронна среда.
В Първо СУ " Св. Седмочисленици " и във Второ СУ " Никола Маринов " все още има по 8 позитивни възпитаници. Това са и двете най-големи учебни заведения в Търговище. По решение на управленията те сами изследват учителите си от средствата, заложени в делегираните им бюджети.
Съмненията са, че в двете учебни заведения болестта е тръгнала от панаира " Празнична фиеста ", ситуиран единствено на метри от оградата на Първо СУ " Св. Седмочисленици " от 9 до 15 септември. Учениците всеобщо били на концертите и са се забавлявали на лунапарка на поляната. " Не мога да настоявам, че това е по този начин ", сподели директорката. Децата обаче признали, че безусловно са били един върху различен по време на концертните прояви.
По данни на Българска национална телевизия сега инфектираните с COVID-19 възпитаници в града са 15, а под карантина са 270. Обучението на учениците и в двете учебни заведения е присъствено, като се изключи " 8г " клас от Първо СУ " Св. Седмочисленици ".
 Мъж на 53 година от с. Зараево е първият инфектиран с COVID-19 в област Търговище Мъж на 53 година от с. Зараево е първият инфектиран с COVID-19 в област Търговище
Днес бе свикано незабавно съвещание на Областния спешен щаб за битка с ковид в област Търговище. Повод за срещата бе първият реги...
Защо прочетете тук:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР