В училище в Сочи е задържан младеж, който е планирал

...
В училище в Сочи е задържан младеж, който е планирал
Коментари Харесай

В Русия задържаха младеж, планира да взриви съучениците си

В учебно заведение в Сочи е арестуван юноша, който е възнамерявал нахлуване над съучениците с взривно устройство. Това оповестяват за ТАСС от Центъра за връзки с обществеността на ФСБ на Русия.

" Федералната работа за сигурност в град Сочи вследствие на оперативно-издирвателни действия задържа възпитаник в един от лицеите, който разгласява в обществената мрежа " ВКонтакте " информация за желанията си да направи експлозив и да нападна съучениците си ", оповестяват от ФСБ, написа Dir.bg
От дома на младежа са конфискувани самоделно взривно вещество и съставни елементи за разработване на други спонтанни взривни устройства.
Освен това спецслужбите са разкрили информационно съоръжение, персонален дневник с указания за сглобяването и потреблението на взривни устройства, както и материали за въоръжени набези над просветителни институции.

Като доказателство от ФСБ демонстрират екранни фотоси от дневника на младежа в обществената мрежа " ВКонтакте ". Там той показва по какъв начин приготвя взривни субстанции и какво му е належащо за това.

" Страшно, само че належащо ", написа младежът под една от фотосите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР