В училище да се въведе оценка за дисциплината, която да

...
В училище да се въведе оценка за дисциплината, която да
Коментари Харесай

Учители искат да се въведе оценка за дисциплината в училище

В учебно заведение да се вкара оценка за дисциплината, която да въздейства при образуването на бала при кандидатстване, както и да се насърчават партниращите родители. За това упорстват от профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа ". Те оферират още да се облекчи процедурата по налагане на наказания на недисциплинираните възпитаници.

Гицка Харизанова е дълготраен учител по български език. Работила е с деца на друга възраст в няколко учебни заведения в Русе. Казва, че дисциплината е значим съставен елемент от образованието. Смята, че би трябвало да има оценка за държанието на учениците, както и наказания, в това число и към незадоволително ангажираните родители.

" Според мен е извънредно време да има такава оценка, тъй като има доста фрапиращи случаи – възпитаници, които се държат надменно, които издевателстват над съучениците си, които пречат на директната работа на учителите и се считат за недосегаеми, и против тях доста мъчно могат да се вземат някакви ограничения. Ако родителят не сплоти напъните си с тези на учителя, дружно не работят в една и съща посока, няма по какъв начин да се реализиран положителни резултати и тогава глобите няма по какъв начин да изиграят тази роля ", съобщи Гицка Харизанова – учител по български език и литература пред БНТ.

Даниел Акъллиев има две деца. Според него оценката за дисциплинираност ще е оценка по едно и също време на детето, на родителя и на учителя, тъй като това е развой. Но дали тя ще окаже влияние върху държанието на детето зависи от доста фактори.

" Викали са ме в учебно заведение и то неколкократно, само че след подобаващ диалог у дома с детето несъмнено се получаваше промяна ", споделя той.

Освен метода на взаимоотношение сред учители, родители и възпитаници, съгласно Гицка Харизанова, би трябвало да се премисли и системата за финансиране на учебните заведения.

" Тази криворазбрана процедура – парите да вървят с ученика. Голяма част от тези възпитаници, които нарушават правилника на учебното заведение, не се санкционират или родителите завеждат каузи ", Гицка Харизанова – учител по български език и литература.

Ивелин Иванов е треньор по плуване на деца. Подкрепя концепцията да има оценка за държанието на учениците. Казва, че няма проблем с дисциплината на своите ученици, тъй като родителите, които пращат децата си да спортуват, нормално са наясно, че в случай че няма ред, нещата не могат да се случат.

Колкото и всички да се сплотяват към тезата, че би трябвало дружно да работят, в случай че на процедура това не се случва, нещата няма да се трансформират.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР