В училищата заразяването с коронавируса не е проблем, проблем е

...
В училищата заразяването с коронавируса не е проблем, проблем е
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Училищата няма да се превърнат в центрове на боледуване

В учебните заведения заразяването с ковид не е проблем, проблем е разпространяването на вируса. няма да се трансфорат в центрове на боледуване или в центрове на тежки проблеми за здравната система. Те ще станат още един канал за разпространяване на инфекцията към рисковите за боледуване. Трябва да приказваме по какъв начин и за какво се популяризира вирусът, а не да приказваме съответно за една или за друга активност “. Коментарът направи пред БНР лекар Александър Симидчиев - специалист пулмолог. Той добави, че в случай че имаме система, която може да наблюдава какво се случва с процеса на разпространяване в учебните заведения, ще може да се намерения по какъв начин да бъде следен той.
Симидчиев акцентира, че е желателно, когато не можем да се дистанцираме физически, да носим маска. В предаването „ Неделя 150 “ пулмологът напомни, че репродуктивното число на вируса варира от 1-2 докъм 2-0, което значи, че един човек заразява сред 1,2 до двама други приблизително. По думите на лекар Симидчиев, коронавирусната зараза не е безобидна, „ само че не е и трагично тежка или изключително рискова “.
 Д-р Симидчиев предизвестява: Училищата ще са пропагандатор на COVID-19 Д-р Симидчиев предизвестява: Училищата ще са пропагандатор на COVID-19
Учебните заведения ще се трансфорат в пропагандатор на COVID-19, само че децата като цяло няма да боледуват тежко. Освен това ще има покачв...
В умозаключение лекар Александър Симидчиев предвижда, че процентът от общо направените проби, които са позитивни, ще нарасне . „ Това приказва, че вирусът се популяризира повече, само че не значи, че се боледува по-тежко. По-тежкото боледуване ще се показва в повишаване броят на приетите в болница и на настанените в интензивни отделения ", уточни пулмологът.
Припомняме, че единствено преди два дни лекар твърдеше противоположното.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР