В училищата в Румъния ще има предмет История на комунизма.

...
В училищата в Румъния ще има предмет История на комунизма.
Коментари Харесай

История на комунизма ще се изучава в румънските училища

В учебните заведения в Румъния ще има предмет История на комунизма. Министърът на образованието Лиджия Дека заяви това през днешния ден - в деня, на който Румъния уважава политическите пандизчии и борците против комунизма по време на диктатурата, открита на 6 март 1945 година, съобщи Аджерпрес.

В началото на днешното съвещание на държавното управление министърът на образованието сподели, че дисциплината История на комунизма ще попада в рамковите проекти за обучение и „ всички деца ще имат опцията да научат за жертвите, дадени в предишното, с цел да има през днешния ден демократично общество “.

Същевременно министър председателят Николае Чука разгласи, че се чака промените в областта на образованието да бъдат утвърдени от държавното управление на 23 март и да бъдат изпратени за гласоподаване в Народното събрание. 

Министърката на образованието показа главните цели на промените. По думите ѝ Законът за предуниверситетското обучение има три значими стълба: повишение на качеството на обучение и понижаване на функционалната неграмотност; повишение на приобщаването, равенството и понижаване на отпадането от учебно заведение и „ консолидиране на всички уроци, които научихме дружно по време на пандемията и други спешни обстановки, през които страната ни мина през последните години ".

В Закона за висшето обучение, по думите на министър Лиджия Дека, задачите са понижаване на постоянно срещаното събитие отпадане от университета в първата част на образованието, по-добро ориентиране на младежите по техния научен път, присъединяване на младежите в процесите на взимане на решения и други, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР