В училищата в района на парижката катедрала Нотр Дам ще

...
В училищата в района на парижката катедрала Нотр Дам ще
Коментари Харесай

Чистят в училищата край Нотр Дам заради замърсяване с олово

В учебните заведения в региона на парижката катедрала Нотр Дам ще бъде осъществено съществено профилактично разчистване, с цел да бъде сведена до най-малко опцията за замърсяване с олово, съобщи Франс прес.

Агенцията се базира на известие от през днешния ден на кметството на Париж.

Опасенията за оловно замърсяване породиха след пожара, опустошил популярната катедрала в средата на април.

Тази защитна мярка ще бъде взета, с цел да бъде обезпечено, че рискът е минимизиран, съобщи Арно Готие, заместник-директор на здравната работа в кметството на Париж. Готие акцентира, че осъществените до този миг проучвания на равнището на олово в региона не дават причина за паника, обратно на изказванията на интернет изданието Медиапар, което през днешния ден разгласява следствие по случая.

Готие увери на конференция, че осъщественото по-рано рутинно разчистване в тези учебни заведения дава отговор на предписанията на здравните управляващи.

Според оповестеното през днешния ден онлайн следствие на Медиапар равнищата на централизация на олово в постройките на учебните заведения в региона на Нотр Дам са високи, като на някои места надвишават десетократно допустимата норма. Изданието упреква кметството на Париж, че не е направило задоволително съществено разчистване на тези здания.

Готие съобщи, че междинното равнище във всяка от постройките не надвишава 70 мг олово на квадратен метър.

Според цитирания от Медиапар специалист по предварителна защита на химическите опасности Брюно Куртоа да се показва междинна стойност за концентрацията на олово значи да се дава "твърде откъслечна информация ".

Арно Готие посочи, че дейностите по разчистване ще продължат до 26 юли, а след това ще има още едно разчистване от 26 до 30 август преди началото на образователната година при започване на септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР