В училищата да се въведе час по краезнание, в който

...
В училищата да се въведе час по краезнание, в който
Коментари Харесай

Родолюбец предлага час по краезнание в училище

В учебните заведения да се вкара час по краезнание, в който децата да учат историята на родното си място. Това предлага някогашният боен водач - бордови механик Стойко Згорчев, който събра в книга историята и героите на родното си село Отец Паисиево. В нея той разгласява материали за възникването на селото, за рода, от който се счита, че произлиза бащата на Васил Левски, за двамата гарибалдийци Върли Гюро и хайдут Нено, за поборници в четите на Хаджи Димитър и Христо Ботев.

Стойко Загорчев персонално показа книгата си в Карлово, където живеят и работят десетки хора, родени или свързани с Отец Паисиево. Срещата бе в зала „ Васил Караиванов “. Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев връчи на създателя почетен знак на община Карлово „ Ликът на Апостола на свободата “.

Предлагам часът по краезнание да се организира във всички класове, той да се води от учителите по история, съобщи Загорчев. Урокът може да е лекция или сказка, добави той. Да познаваш историята на родния край, е доста значимо и по-възпитателно, изясни самодейността си той.

Стойко Загорчев даде образец за родолюбие още преди години, когато стартира да издава вестник „ Родна стряха “, а преди този момент направи етно къща „ Върли Гюро “, в която показа живота на известния поборник и гарибалдиец.

Стойко Загорчев е роден на 10 април 1939 година в с. Отец Паисиево През 1986 година се пенсионира като авиатор - борден механик. Няколко години живее и работи в Полша, след което се завръща в България и основава компания за интернационален превоз и декоративна козметика и парфюмерия в родното си село. В момента във компанията работят 30 индивида и изнася продукция с печат с. Отец Паисиево в целия свят -Ирландия, Холандия, Германия, Португалия, Полша, Словакия, Чехия, Словения, Хърватска, Гърция, Кипър, Молдова, Македония и Албания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР