В учебниците има шокиращи неща, които осакатяват подготовката на децата

...
В учебниците има шокиращи неща, които осакатяват подготовката на децата
Коментари Харесай

Нинова: В учебниците има шокиращи неща, които осакатяват подготовката на децата ни

В учебниците има шокиращи неща, които осакатяват подготовката на децата ни -заедно можем да създадем смяна и да съхраним българщината. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група.
Уважаеми български жители, Коронавирус рецесията има своите последствия за стопанската система, за безработицата и ниските приходи, само че постави своя отпечатък върху просветителната система. Кризата потвърди нуждата от потреблението на компютри, образование в мрежата, достъп до интернет във всяко обитаемо място.
 Свободни ли са учителите да избират учебниците? Свободни ли са учителите да избират учебниците?
Преди дни стана ясно, че шефове на учебни заведения и учители не са съгласни с писмо, изпратено от водача на Синдиката на българските учители...
Безспорно бъдещето е на дигитализацията и потреблението на високите технологии в процеса на образование. Не по-маловажно от това по какъв начин учат нашите деца е въпросът какво учат. Подготвяйки нашата стратегия дружно с екип от учители, читалищни дейци, интелектуалци направихме обзор на наличието на българските учебници. Вътре има шокиращи неща, които осакатяват подготовката на нашите деца.
Нинова даде образец с поемата " Неразделни " на Пенчо Славейков. " Ще ви прочета единствено няколко строфи, с цел да си напомним защо става дума:
„ Първо либе, първа севдо, не копней, недей се вайка,
че каил за нас не стават моя баща, твойта майка.
Верни думи, правилна любов, има ли за тях разруха?
 ГЕРБ и Българска социалистическа партия в спор подменя ли се историята в учебниците ГЕРБ и Българска социалистическа партия в спор подменя ли се историята в учебниците
За следващ път Корнелия Нинова се пробва да манипулира българските жители по извънредно чувствителни тематики. Това сподели ръководителят...
За сърцата що се любят и гибелта не е разлъка. “
" Уважаеми български жители, в учебника за 7 клас на българското учебно заведение тази прелестна поема за обич се учи по следния метод: Цитат от учебника ", сподели още Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия даде образец още с " По беритба " на Елин Пелин, както и с " Българският език " на Иван Вазов.
" Представените в учебника за 7 клас преимущества на българския език звучат по този начин. Предимство номер 2 - " до момента в който пътуват българите могат да разискват каквото си изискат, без другите да ги схванат ". Уважаеми български жители, учебниците на нашите възпитаници са написани комплицирано и неясно.
Историческите обстоятелства са изопачени от политически тълкования. Славата на българския народ е принизена , а неповторимостта на българските класици, които са преведени на десетки езици в целия свят, е сведена до унизителни битовизми. За тази смяна на истината и унижението на българщината ние българските данъкоплатци и жители плащаме сред 50 и 60 млн. за учебници. Това би трябвало да се промени ", съобщи още Нинова, представена от Фокус.
 Костадинов: Умишлено унищожават грамотността в България Костадинов: Умишлено унищожават грамотността в България
Повече от 30 години една от централните насоки на политиката в региона на културата е очистване на грамотността на популацията в Бъл...
" Близо 40 % от децата ни са функционално необразовани. Ето по какъв начин ще бъде и по какъв начин може да бъде: един учебник за един клас по един предмет в цялата страна, обзор на наличието и довеждането му до разбираемо и отговарящо на възрастта на учениците и възпитаващо в родолюбие. Учебниците ще се пишат от държавни институции и създателите ще носят отговорност за написаното ", сподели още Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР