В убийството на Иван Владимиров трябва да се изследва дали

...
В убийството на Иван Владимиров трябва да се изследва дали
Коментари Харесай

Адвокат Полина Велчева: Междусъседският спор е психически тормоз, но хората го неглижират

В убийството на Иван Владимиров би трябвало да се изследва дали подадените сигнали са били неглижирани. Виждаме раздраната връзка сред полицията и прокуратурата. Това разяснява юристът по наказателни каузи, свързани с принуждение, Полина Велчева, по БНР.

По думите ѝ формалната информация сочи, че има единствено един сигнал в прокуратурата, а в медиите излязоха данни, че те са над 10.

" Трябва да се разсъждава върху един въпрос – като гражданско общество също да подхващаме такива дейности. Иван Владимиров е имал самодейност да подаде подобен сигнал, само че въпреки това съседите не са подхванали ", означи тя.

Според нея би трябвало да се затегне режимът на придобиване на оръжие.

" Междусъседският спор е душевен тормоз, само че доста хора го неглижират. Българското общество го счита за следващото счепкване сред двама съседи ", акцентира още Полина Велчева.

" По закон има няколко разновидността – може да бъде наказан за неимуществени вреди, само че може би няма да е спирачката в тази ситуация. Може да се желае да се направи общо заседание, има механизми по какъв начин да се изведе едно лице от етажната благосъстоятелност. Това обаче отключва една експанзия, има възмездие ", заключи юристът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР