В Турция са осъществени 251 убийства на жени за една

...
В Турция са осъществени 251 убийства на жени за една
Коментари Харесай

Убиха 251 жени в Турция за година

В Турция са осъществени 251 убийства на дами за една година, считано до 15 ноември, сподели вътрешният министър Сюлейман Сьойлю по време на видеоконферентна среща с губернатори на всички 81 провинции.

„ Броят на убийствата на дами през цялата 2020 година беше 268. Изглежда, че броят им през 2021 година ще надмине този от предходната година “, означи Сьойлю.

„ Човешкият живот е по-голям от статистиката. Трябва да предприемем незабавни дейности, с цел да предотвратим тази печална процедура. “, добави Сьойлю.

За да се предотвратят нови убийства на дами, министърът посъветва губернаторите да работят по въпросите за облекчение на директните контакти сред обществеността и чиновниците по сигурността в техните провинции.

„ Около 35 % от дамите, убити тази година, са тези, които са подали по-рано публични недоволства за своите убийци до службите за сигурност преди убийствата “, сподели той.

В деня, в който министърът направи тези изказвания, се случиха два нови случая на принуждение над дами.

Агресор атакува с бейзболна бухалка жена пощальон в столицата Анкара. Според записите от наблюдението мъжът спрял колата си пред мотоциклета на дамата и почнал да се кара с нея.

„ Той ме удари с бухалката по главата. Ако бях свалила каската си, щях да бъда засегната съществено “, сподели Есра Нур Олгун и добави, че ще повдигне обвиняване против него.

Вторият случай се случи при пътешестване в метро от азиатската страна на Истанбул. Мъж извади огромен нож и стартира да наскърбява жена, във влакче на метрото спряло на станция, откакто тя му направила забележка да носи маска. Нападателят беше хванат при полицейска интервенция, идващия ден. Той има 20 разнообразни престъпни досиета.

Междувременно наложеният футболен клуб в Черноморския район Самсунспор смени фланелката си, с цел да притегли вниманието към казуса с убийствата на дами и насилието над дами.

Оттук нататък червено-белите ще излязат на терена с лилави фланелки, на които на 15 разнообразни езика ще бъде изписано „ Не на насилието над дами “.

„ Тези тениски ще се продават и в магазините на клуба. Приходите от направените продажби ще бъдат дарени на жертви на домашно принуждение “, се споделя в изказване на клуба.

„ Бихме желали всички в Турция, мъже или дами, да носят нашите фланелки. Искаме да влезем в историята с тази самодейност “, сподели Зейджан Йълдъръм, щерка на президента на клуба.

Служителите на клуба също проведоха курсове за образование на дами по бойни изкуства, за самоотбрана, добави Йълдъръм.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР