В Турция продължават коментарите за конференцията за Либия в неделя

...
В Турция продължават коментарите за конференцията за Либия в неделя
Коментари Харесай

Ердоган напуснал рано, за да не бъде на една маса с Ас Сиси и Хафтар

В Турция не престават мненията за конференцията за Либия в неделя в Берлин, в която взе участие турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Ердоган си потегли преди края на срещата. Когато той дойде на истанбулското летище, участващите водачи още не бяха отпътувати и това събитие също се разяснява в медиите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мнозина анализатори се питаха за какво въпреки всичко Ердоган си е тръгнал по-рано от плануваното време. Не бяха малко тези, които заподозряха някакъв проблем.

Отговорен представител на президентството в отговор на въпрос, заложен от колумниста Мурат Йеткин от Йеткин отчет, показва, че Ердоган си е тръгнал, с цел да не взе участие във вечерята на водачите.
" Няма никакъв проблем.

Президентът Ердоган отхвърли да остане на вечерята поради наличието на египетския президент Ас Сиси, а също и на (либийския размирен лидер) Халифа Хафтар. На вечерята участва външният министър Мевлют Чавушоглу ", споделя той.

По думите на президентския представител Ердоган по никакъв метод не би се съгласил да седне на една маса, на която се намира Ас Сиси или Хафтар, даже по време на публична конференция.

Ердоган е " на нож " с Ас Сиси поради някогашния президент Мохамед Морси от Мюсюлманските братя, с който Ердоган беше в доста топли връзки и който Ал Сиси смъкна с боен прелом и изпрати в пандиза, където той умря.

Според турски анализатори, Хафтар, който е отрицателно надъхан към Турция поради поддръжката, която Анкара оказва на държавното управление в Триполи, поддържа доста близки връзки с египетския президент Ал Сиси. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР