В Турция през последните 24 часа са регистрирани 16 809

...
В Турция през последните 24 часа са регистрирани 16 809
Коментари Харесай

Рекордно увеличение на заразените с коронавирус в Турция

В Турция през последните 24 часа са регистрирани 16 809 новозаразени с ковид. Починалите инфектирани за денонощието са 63. От предходната седмица насам броят на инфектираните непрестанно пораства и надвиши антирекорда в навечерието на локдауна от 9 май т.г., показват епидемиолози.

Турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа съобщи, че ситуацията става все по-трудно и е на път да излезе от надзор.

" Стремителното нарастване на случаите на инфектираните с вируса затруднява управлението на епидемията. Неспазването на епидемиологичните ограничения без реализиран публичен имунитет посредством имунизирането ни изправя пред доста горчива обстановка ", съобщи министърът.

Преди това той уточни, че още 23 милиона души би трябвало да бъдат имунизирани, с цел да се сложи епидемията под надзор.

Около 64 % или над 39 милиона души са се ваксинирали с една доза. Над 23 милиона души са с по две сложени дози от имунизациите против ковид. Над 4 милиона души са с сложена трета доза, по данни на турското здравно министерство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР