В Турция през последните 24 часа са поставени над 1.2

...
В Турция през последните 24 часа са поставени над 1.2
Коментари Харесай

Турция: 1.2 млн. дози ваксина за ден и отмяна на полицейския час

В Турция през последните 24 часа са сложени над 1.2 млн. дози ваксина срещу ковид. По публични данни с това общият брой на поставените дози доближава 42.7 млн., като изцяло имунизирани са 14.49 млн. души.

Вчера президентът Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че е " витално належащо " за всички турци, за които няма противопоказания, да се имунизират. Призовавайки обществеността да не обръща внимание на " операциите “, той сподели, че вместо това би трябвало да се слушат учените и лекарите за нуждата от имунизации.

Държавният глава сподели, че в страната към този момент са имунизирани 43 милиона души и здравните управляващи имат за цел идните седмици да стартира имунизацията на лица над 18-годишна възраст. Ердоган добави, че желае да подсигурява, че Турция е една от първите страни, преодолели пандемичната рецесия с минимум щета.

Над 50 % от популацията на Истанбул е имунизирано, заяви в това време валията на най-големия турски град Али Йерликая, представен от телевизия СиЕнЕн-Тюрк. Йерликая написа в Туитър, че до 20 юни са били имунизирани 7,6 милиона души в Истанбул - 51 % от популацията.

Турският президент разгласи ново облекчение на противоепидемичните ограничения в Турция от 1 юли, откакто броят на новозаразените за ден в Турция спадна до към 5 000.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР