В Турция от 2010 г. досега 377 жени са били

...
В Турция от 2010 г. досега 377 жени са били
Коментари Харесай

В Турция: Стотици мъже убиват жените си, присъдите след това са леки

В Турция от 2010 година до момента 377 дами са били убити, до момента в който са в развой на бракоразвод или са разграничени със съпрузите си. С всяка минала година убийствата при домашно принуждение в южната ни съседка се усилват, алармират правозащитници, представени от Българска телеграфна агенция.

Само през последните две години броят на убийствата на дами се е нараснал двойно. От 2015 година насам в Истанбул са осъществени 248 убийства на дами, като от предходната година и първите 7 месеца (т.е. след опита за прелом и последвалото лансиране на проислямска и очебийно патриархална изразителност от страна на управляващите – б.р.) този вид закононарушения бележат повторен скок.

Така мегаполисът, постоянно показван в туристическите клипове на Турция като отворен към света и съвремието град, е преди всичко в черната статистика. Следват Измир със 135 убийства, столицата Анкара със 105 и други

Според правозащитниците правораздаването не е задоволително строго по отношение на насилниците. В последно време фрапантно се усилват случаите, в които нападателните мъже получават оправдателни присъди или са пускани по-рано от пандиза поради „ положително поведение”. Според адвокати последното към този момент се случва при 50% от причинителите. Така зачестяват и обстановките, в които насилникът влиза в пандиза, излиза и още веднъж атакува дамата, която в това време е съумяла да се разведе с него.

Експерти, представени от Българска телеграфна агенция, показват, че аргументи за насилието са както схващанията, че дамата е по-ниско от мъжа, по този начин и визията за „ поругана чест”, която кара по-големите братя на млади дами да ги атакуват поради извънбрачни връзки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР