В Турция от 1 април намалиха от 18 на 8

...
В Турция от 1 април намалиха от 18 на 8
Коментари Харесай

Турция намали с 10% ДДС за стоки от първа необходимост и българите се юрнаха към Одрин

В Турция от 1 април понижиха от 18 на 8 на 100 Данък добавена стойност за хигиенични препарати и памперси - продуктите от съществени потребности. Намалението на Данък добавена стойност се отнася за редица артикули, измежду които шампоан, сапун, течен сапун, дезинфектанти, мокри кърпички, тоалетна хартия, салфетки, памперси.

От 18 на 100 на 8 се понижава и Данък добавена стойност върху храните в хотелите с над 3 звезди. 

Според Денислав Алексиев от Одрин шампоаните от 38 лири с паднали на 26 (около 3 лева), а някои магазини вършат и още отстъпки в поддръжка на Ердоган, а това притегля повече български туристи в Одрин.

" Над 10 000 българи на седмица пътуват, с цел да пазарят от Одрин. 60% от тях пазарят хранителни артикули ", изясни той пред Нова нюз.

По думите му и заплатите ще бъдат вдигнати поради инфлацията, което ще е за повторно за година. Чрез Facebook групата си той и фамилията му осведомят българите за цените в Турция.

От своя страна туроператорът Адриана Панайотова показва, че пътуващите резервират своя брой, до към 30 индивида на седмица пътуват с нейната компания. " Цените в Одрин са сходни с българските. За литър олио се харчи 4 до 5 лв., всички артикули от първа нужда са на идентични цени. Въпреки това има сериозен напор поради по-доброто качество на продуктите ", означи тя. И добави, че неразрешени за преместване през границата са меса, сирена и кашкавали, както и цигари и алкохол.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР